Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Coraz częściej mam problem z zapalaniem silinika. Trzeba długo kręcic rozrusznikiem. Objaw jest taki jakby nie dostawał paliwa. co to może być?? Edytowane przez Bartek1987
Opublikowano
Coraz częściej mam problem z zapalaniem silinika. Trzeba długo kręcic rozrusznikiem. Objaw jest taki jakby nie dostawał paliwa. co to może być??

Witam

Mam to samo niestety, tylko w 3.5. Podłączam się pod temat i proszę zatytułuj go prawidłowo.

Pozdrawiam

Opublikowano
Zakładając że świece są ok to stawiam na pompę paliwa.Dobrze by było sprawdzić jakie ciśnienie daje pompa ? Czy podczas tego jak silnik chodzi - słychać bzyczenie pompy ?
Opublikowano

Ja miałem identyczne objawy..za ktoryms razem w ogóle nie odpaliła - padła pompa paliwa...

Jeśli masz sprawne świece, i pompa dostaje odpowiednie napięcie to najprawdopodobniej pompa wyzionie niebawem ducha...

Z resztą było o tym sporo na forum... :search:

Black - Mighty - Wonderful
Opublikowano
ja nie mialem problemow z odpalaniem.u mnie pompa siadla nagle i juz wiecej nie odpalil.wymienilem pompe ale i tak nie chcial odpalac.na swiecach jest iskra i paliwo jest dostarczane pod cisnieniem do listwy z wtryskami.myslalem ze to komp zwariowal dlatego na godzine odlaczylem aku ale to i tak nic nie dalo.zawiozlem auto do serwisu i teraz czakam i modle sie o niski koszt naprawy :| :cry2: