Skocz do zawartości

Woda pod dywanikiem na miejscu pasażera za kierowcą oraz w bagażniku w bocznym schowku po prawej stronie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie mam problem z wodą pod dywanikiem posiadam Bmw 520 f10 z 2011 roku .Nie wiem co z tym problemem zrobić i jak pozbyć się wody z pod wycieraczki zwłaszcza jak mamy zimno na dworze .Poza tym również woda zbiera mi się w bagażniki pomprawej stronie w tym plastikowym schowku .Proszę o pomoc z moim problemem

20240309_160944.jpg

20240309_160947.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Witam wszystkich temat znany i nie lubiany mianowicie woda dostała sie się przez wygłuszenie do samochodu masa butylowa prawdopodobnie się odkleiła . na dole cały boczek zniszczony .  

Czy ktoś może wie jeżeli uszczelnię  ponownie wygłuszenie taśma butylową   problem zniknie ? Czy to może wina uszczelki woda spływa prosto na karoserię drzwi od środka czy to normlane ?  
    Leci też po zamku bo zaczął strzelać przy otwieraniu  i szyba zaparowana 

Załączam krótki filmik i proszę o  pomoc drodzy koledzy bo nie wiem

https://www.bmwklubpolska.pl/forum/topic/219514-woda-w-boczku-drzwi/?do=findComment&comment=2375980

Edytowane przez Krzyś111685053072
Opublikowano (edytowane)

Hej, najlepiej pożycz odkurzacz piorący z mocną ssawą i wypierz to, zawsze zostanie tylko wilgoć, najlepiej wysuszyć podczas jazdy bez dywaników, suszarką nie za blisko i położyć worki z osuszaczem.

Edytowane przez Użytkownik525xd
Opublikowano

dziękuję za odp czyli przyczyna będą drzwi bo czytałem jeszcze ze pod maską jest jakaś uszczelka która może przeciekać a jakiś pomysł skąd woda leci do bagażnika do schowka 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jeśli by to była uszczelka przegrody to woda byłaby z przodu auta, tak myślę bo nie wiem dokładnie czy i jakie tam jest wzmocnienie poprzeczne na podłodze.

Opublikowano

Wczoraj posprawdzałem resztę samochodu i z przodu kierowca i pasażer no i z tyłu za kierowcą drugi pasażer z tyłu ma suchy dywanik .Tak samo wytarłem schowek w bagażniku i pojechałem na myjkę i po myjce było sucho ale jak pada to zbiera mi się woda cięzko dojsc co jest powodem .

Opublikowano

Sprawdź miejsce gdzie masz akumulator tam pływa pewnie woda. Drzwi uszczelniasz masą z pistoletu albo sznurek oderwać całość, wyczyścić i przyklejasz od nowa. Zrób sobie od razu drugie drzwi bo problem powszechny w BMW. 

Co do bagażnika. Sprawdź uszczelkę czy po zimie nie przymarzła i nie wysunęła się z rantu. Jeśli nie to masz kolejne miejsce uszczelnienie w koło wlewu baku. A najbardziej prawdopodobne są elementy osłony lamp. Rynienkami w koło klapy płynie woda i przepływa pod osłoną. Tam jest biała spinka z uszczelką. Jak jest za dużo wody to się wlewa i kapie do środka. 

No albo przytkane odpływy od szyberdachu jak masz.