Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witajcie mój samochód to BMW Touring E46 n46 2.0 318i 2004r. Przymierzam się do wymiany podpory wału napędowego w związku z czym muszę zdemontować wydech chciałbym się do tego przygotować wcześniej uszczelka śruby nakrętki, abym później nie miał niespodzianek.  Chodzi mi konkretnie o to jakie dokładnie śruby są potrzebne do skręcania wydechu (w miejscu gdzie załączyłem zdjęcie) Czy to są jakieś specjalne śruby? specjalne nakrętki czy mogą być zwykłe z marketu czy zamówić gdzieś odpowiednie tylko nie wiem jakie nie mogę nigdzie znaleźć dedykowanych kompletów. Chodziło mi o rozmiary ewentualny kształt długość i materiał z której są wykonane czy to mają być nierdzewne czy na przykład miedziane nakrętki Czy to są śruby czy szpilki. Jeśli ktoś ma już jakieś doświadczenie w wymianie to bardzo proszę o podpowiedź dlatego że moje są mocno skorodowane i może być problem nawet z samym demontażem. W załączniku zdjęcie mocowania o którym mowa dziękuję za wszelkie podpowiedzi.

IMG_20240307_083329.jpg

Edytowane przez MarMos
Literówka
Opublikowano

Dziękuję bardzo . Teraz przynajmniej wiem że są to 4 śruby M10x40 z niepełnym gwintem. Niestety prawdopodobnie muszę dobrać jakieś zwykłe takie może się uda lepszej jakości gdyż w katalogu części BMW liczą sobie 70 zł za sztukę o ile dobrze zrozumiałem.