Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam nietypową jak mi się wydaje przypadłość w moim X. Przy dłuższej jeździe w korku z niewielką prędkością na 1 auto wyrzuca klasyczne błędy napędu 4x4, ABS i hamulec oraz zaczyna szarpać. Po zatrzymaniu, wyłączeniu silnika i postoju 5 minutowym odpala i jedzie normalnie. Dzieje się tak tylko przy wolnej jeździe trwającej co najmniej z 20 i więcej minut. 

Auto miało wymieniany olej we wszystkich napędach jak również w skrzyni, filtr w skrzyni i nie wyrzuca żadnych błędów związanych z napędem. 

Czy ktoś spotkał się również z taką przypadłością w swoim samochodzie i wie co może ją powodować?

Opublikowano

Opony mam standardowe 235/55R17 wszystkie takie same więc raczej to nie to. Myślałem, że może jakiś sterownik coś się przegrzewa i zaczyna wariować? Ale dodam, że dzieje się to i w lecie, i w zimie więc nie zależy od temperatury zewnętrznej.

Opublikowano
W dniu 26.02.2024 o 22:20, AdikX3 napisał(a):

Auto miało wymieniany olej we wszystkich napędach jak również w skrzyni, filtr w skrzyni i nie wyrzuca żadnych błędów związanych z napędem. 

Olej w reduktorze VTG wymieniony, reduktor skalibrowany po wymianie? Wszystkie wartości kalibracji na "0"?

--

Pozdrawiam,

deebee (Darek)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 28.02.2024 o 16:37, kkx5 napisał(a):

Koronki abs tyl. 

To można by sprawdzić jak wyglądają.

Opublikowano
W dniu 28.02.2024 o 14:47, deebee napisał(a):

Olej w reduktorze VTG wymieniony, reduktor skalibrowany po wymianie? Wszystkie wartości kalibracji na "0"?

Tak jest kalibracja przeprowadzona i wszystkie wyniki na 0.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 8.03.2024 o 21:21, AdikX3 napisał(a):

Tak jest kalibracja przeprowadzona i wszystkie wyniki na 0.

A co pokazuje podczas jazdy program diagnostyczny w zakresie odczytu prędkości każdego z kół? 

--

Pozdrawiam,

deebee (Darek)