Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam na pokładzie F36 z 06.2016 mapy Road Map EUROPE EVO 2023-02. Wersja NBTevo_E16382A. Wgrali mi je chłopaki na warsztacie w Niemczech po zakupie auta przy okazji jego sprawdzania.

Mam aktywny Connected Drive w zakresie ConnectedDrive Services, Teleservices, SOS, Usługi zdalne BMW.

Jakie mam opcje ich aktualizacji  w przyszłości oprócz zakupu w sklepie za 234 pln? Jest szansa na RTTI?

IMG_20240225_154718.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Rtti pogoda newsy mogę ci zakodować jak masz kabel enet

IMG_5790.jpeg

Edytowane przez gk tds
Opublikowano (edytowane)

Kabel zamierzam po niedzieli kupić, bo się zawsze przyda, choćby pod bimmercode ( a chciałem jeszcze piszczenie pasów wykodować, może coś jeszcze)

Nie mam za dużego pojęcia w tych tematach, kiedyś forscanem parę rzeczy sobie porobiłem w fordzie żony i tyle moich doświadczeń, więc pozwolę sobie dopytać - na jakiej zasadzie miałoby to działać? W sensie czy nie wchodzi w grę jakąś podmiana VIN np.? Bo takich rzeczy bym się bał robić. 

Oprócz kabla czego bym jeszcze potrzebował abyśmy mogli to zdalnie ogarnąć?

A da się tu w moim przypadku (ID 4) dożywotni kod FSC uzyskać?

Edytowane przez kacy
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
10 godzin temu, kacy napisał(a):

A da się tu w moim przypadku (ID 4) dożywotni kod FSC uzyskać?

Do ID4 masz generator FSC - jeśli chodzi o mapy.

A RTTI itp jesli chcesz legal to wykup na stronie Connected Drive.

Opublikowano
W dniu 26.02.2024 o 07:57, luk_byd napisał(a):

Do ID4 masz generator FSC - jeśli chodzi o mapy.

A RTTI itp jesli chcesz legal to wykup na stronie Connected Drive.

Ok, kabel ENET i przejściówka na usb-c przyszły. Z kodem FSC przy pomocy BMWicoder'a sobie myśle poradzę. Na weekend powalczę.

To RTTI by się jednak przydało. Gdybysmy to jakoś mieli ogarnąć to nic mi się w aucie nie porobi?  Np. z connected drive, że nie będę miał wtedy dostępu zdalnego tudzież inne historie. Nie wiem na jakiej zasadzie to "się robi", dlatego pytam.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
11 godzin temu, kacy napisał(a):

To RTTI by się jednak przydało. Gdybysmy to jakoś mieli ogarnąć to nic mi się w aucie nie porobi?  Np. z connected drive, że nie będę miał wtedy dostępu zdalnego tudzież inne historie. Nie wiem na jakiej zasadzie to "się robi", dlatego pytam.

Kupujesz usługę z Connected Drive - to oficjalne źródło.

BMW aktywuje Ci usługę i działa.

Jedyna możliwość że nie zadziała to kombinowane auto - nieumiejętne lub na łatwizne wymieniana jednostka/atm

Opublikowano

Miałem na myśli RTTI "aktywowane" nie przez Connected Driver. Czy w takim przypadku nic się w aucie "nie porobi" co by miało wpływ na oficjalny status auta w Connected Driver, aplikacji My BMW itd. Do tego co w przypadku np. wymiany EGR, bo dla mojego auta jest akcja? Nie "skasuje" się?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Nic się w aucie nie narobi,a zawsze możesz sam z poziomu idriva wrócić do stanu fabrycznrgo.Kodu fsc do id4 nie zrobisz aicoderem😉

Edytowane przez gk tds
Opublikowano
W dniu 2.03.2024 o 07:51, gk tds napisał(a):

Nic się w aucie nie narobi,a zawsze możesz sam z poziomu idriva wrócić do stanu fabrycznrgo.Kodu fsc do id4 nie zrobisz aicoderem😉

Napisałem priv.