Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jak w temacie, czytąłem historię :search: i widzę że niemal wszyscy mają z tym problem :shock: , jak to wyregulować to już przeczytałem i dzięki wielkie bo teraz coś w nocy widzę. Niejako że mam już niemalże klasyczne autko, chcę go zachować w pełnym oryginale i tak aby wszystko działało.

Kręce tym pokrętłem i nic nawet nie drgnie :mad2: , jak to rozebrać, na co zwrócić uwagę, i przede wszystkim jak to działa, bo czytałem że tam jest jakiś płyn ale ja nic tam nie mam, może wyciekło, jak to napełnić i czym, wogóle jakakolwiek informacja mnie zadowoli :dance:

POZDRAWIAM

Opublikowano
nic mi nie wiadomo o płynie są tam silniczki elektryczne od regulacji pokrętłem o na płynie jeszcze nic nie wiedziałem :cool2: POZDRO
BMW- BENDZIESZ MUSIAŁ WYPRZEDZIĆ
Opublikowano

jesli to jest e 30 to tam niema elektryki przynajmniej u mnie jest to badziewie plynowa czytam gazowe w kazdym badz razie umnie tez niedziala rozbieralem to z czystej ciekawosci ,tego sie nieda naprawic trzeba prawdopodobnie caly taki zestaw nowy montowac .chyba to jakos pruzniowo jest zrobione niema zadnego zbiorniczka ani pompki tylko prosto z przelacznika wychodza 2 rurki i jedna idzie do jednaj adruga do drugiej lampy bezposr do tych"silniczkuw"i tyle u mnie niebylo ani plynu ani gazy po zdjeciu rureczek

jakbys sie cos wiecej dowiedzial to skozystam i przepraszam jesli sie w jakieis spr myle

Opublikowano
tego sie nieda naprawic trzeba prawdopodobnie caly taki zestaw nowy montowac

mnie się wydaje że jakoś się da ponieważ jedna rurkę mam nowiusieńka i drugą stara, poprzedni właściciel w PL powiedział że nic z tym autkiem nie robił więc jakiś spec z DE musiał to naprawiać, może i mu się udało ale z pewnością nie na długo :mad2:

Opublikowano
nic mi nie wiadomo o płynie są tam silniczki elektryczne od regulacji pokrętłem o na płynie jeszcze nic nie wiedziałem :cool2: POZDRO

bo ty masz E36 a ja mam E30 :norty: i skoro ty masz silnik to kolesie z BMW zauważyli że coś jest nie tak :clap:

Opublikowano
W E30 jest hydrauliczna regulacja świateł,tak samo jest w POLONEZACH, FIAT SEICENTO,ale tam występowały tez elektryczne.

Ale nawet jak masz zepsuta regulację, wysokości świateł(tą z środka samochodu)to przecież możesz wysokość ustawić pokrętłami przy reflektorze.

Wiem że się da, ale jak to fabryka dała to w sumie chciałbym to miec

Opublikowano
układ od Poloneza albo Lublina sobie da rade zaadoptowac do e30 - nowy nie kosztuje duzo. Ale moim zdaniem i tak nie warto :)

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D