Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od niedawna mam problem z dosyć głośnym stuknięciem podczas wjechania w dziurę poprzeczną lub łączenie mostu z drogą. Występuje jedno głośne stuknięcie z okolic tylnego lewego koła. 

Spotkaliście się z czymś takim? Co było uszkodzone?

Aktualne Auto:

BMW E87 118d M47TU2D20

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Niestety u mnie mocowanie jest całe. Wymieniłem amortyzatory i górne środkowe wahacze. Nic to nie dało i wciąż walczę z tym. 

Aktualne Auto:

BMW E87 118d M47TU2D20

Opublikowano (edytowane)

Sprawdź czy masz dobrze założone gumy amortyzatorów 🔥, miałem podobnie bo mechanik założył mi źle 😂 założył według starych, ale że były podjechanie i połowa sprzętu była popękana albo już jej nie było to niestety zgłupiał i się z tym się chłop pomylił. Gadałem z nim potem to się przyznał że się zastanawiał jak to jest i stwierdził że tak stare były założone 🤔. Miałem tak, że na na gumę była założona osłona i z osłony wychodziło maks 5/7 cm, a to trzeba założyć tak, że na osłonę, gumę amortyzująca wciska  się od góry z zewnątrz, wtedy guma amortyzująca nie wystaje 7 cm a z 15 😉 taki mały szczegół kupiłem nowe osłony i gumy, poprawiłem według tego filmiku i jest jak ręką odjął 

Edytowane przez Seba191995
Opublikowano

Gumy mam dobrze założone 😀 Ostatnio zrobiło się cieplej i problem ustał aż do spadku temperatury na dworze... Także może amortyzator ma wadę fabryczną 😒

Aktualne Auto:

BMW E87 118d M47TU2D20