Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Hej. Nowe auto kilkaset km przebiegu i taki dziwny dźwięk, ale tylko słyszalny przy zimnym rozruchu i z raczej z lewej strony komory silnika. Ktoś tak ma? Bo minucie lub dwóch ustaje. Do przeżycia jeśli to normalne, ale wydaje się dziwne bo o słychać to w kabinie https://1drv.ms/v/s!AqGl0Cl_8yFPhcxVWhtK3j_eaQDSCw

Edytowane przez Crysis
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Siemka, wydaje mi się, że to dolot po prostu przy większych obrotach. Jak się rozgrzeje to posłucha czy przy deptaniu gazem tam też nie słychać zasysania powietrza. 

a poza tym zadowolony z autka? 🙂 widzę, że podobny config jak ja rozważałem. Jaki wziąłeś zawias?

Opublikowano
W dniu 14.01.2024 o 16:03, Leeo napisał(a):

Siemka, wydaje mi się, że to dolot po prostu przy większych obrotach. Jak się rozgrzeje to posłucha czy przy deptaniu gazem tam też nie słychać zasysania powietrza. 

a poza tym zadowolony z autka? 🙂 widzę, że podobny config jak ja rozważałem. Jaki wziąłeś zawias?

Hej. Zawias adaptacyjny. Dla mnie ekstra to działa. W serii 3 ekstra. W serii 5 to edc to chyba nie do końca to co lubię. Ale tu miodzio.

A ten dźwięk to bardzo szybko znika po uruchomieniu i to są obroty jałowe de facto. Później go w ogóle nie ma. To jest gra na flecie przez 30 sekund więc pewnie to zignoruję bo być może jakaś część się rozgrzewa w ten sposób i tyle. Ale trochę dziwne.

Czekam jak go dotrę, zmienię olej i rura. Kolega stwierdził, że 540i tak nie brzmi jak ten x3 m40i z tym wydechem. Nawet cywilizowane bo popcorn jest taki wygłuszony w tej chwili, ale to i tak będzie malina dla mnie 🙂