Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów i koleżanki. Aktualnie jeżdżę f11 po lifcie i jestem bardzo zadowolony, samochód na prawdę świetny. Jako że powiększyła mi się jakiś czas temu rodzina, z tyłu muszą być dwa foteliki i jedna osoba. Nie ma dramatu, ale nie można też powiedzieć, że jest dużo miejsca. Zaczynam powoli zastanawiać się nad czymś większym, ale samochody typu s-max czy inne voyagery kompletnie mi nie leżą. Czy ktoś ma doświadczenie w temacie i porównał ilość miejsca z tyłu między serią 5 a X5? Boję się, że X5, jak większość suvów jest duże tylko z zewnątrz, a w środku nie odczuję różnicy. Będę wdzięczny za każde zdanie i uwagę.

Opublikowano

Dzięki, ale to nie daje mi odpowiedzi jak z miejscem na kanapie. Zdarza się, za samochód teoretycznie większy ma jednak mniej miejsca w środku.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Daje odpowiedź. X5 F15 i X5 G05 mają 4 cm więcej miejsca na szerokość na tylnej kanapie od F11. F15 ma z tyłu 1 cm mniej miejsca na głowę od F11, a G05 o 6 mm więcej od F11. Bagażnik X5 ma pojemność o 100 - 200 litrów większą od bagażnika F11. Z przodu X5-tki mają 4 cm więcej miejsca na szerokość, a G05 również 1 cm więcej miejsca nad głową.

Edytowane przez Borsuczek
  • Dziękuję 1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A może coś z serii 7? Bagażnik tam spory. W F11 bagażnik płyciutki. 

Konie mechaniczne w skrócie - KM

Myślałeś kiedy by zostać dawcą szpiku kostnego? To nie boli.

http://www.dkms.pl/dawca/rejestracja/index.html

Nie zwracajcie uwagi na mego nicka, najczęściej mąż się wypowiada.

Opublikowano

Tylko pytanie o ile więcej miejsca jest w 7, czy będzie odczuwalnie więcej. Te 3 cm względem X5 raczej niewiele zmienią.

Opublikowano

E tam, to już nawet nie o to chodzi, tylko przydałoby się na prawdę coś z dużą kanapą z tyłu, a w BMW nie za bardzo jest w czym wybierać. Raczej nie chcę porzucać marki, bo na prawdę kocham BMW.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W dniu 28.12.2023 o 14:43, Borsuczek napisał(a):

Seria 7 nie nadaje się dla rodziny. Za kierownicą wyglądałbyś jak własny szofer 🙂

Za to SUVy, czy SAVy są do szpanu dla gospodyń domowych i dla "miszczów" prostej.  

Konie mechaniczne w skrócie - KM

Myślałeś kiedy by zostać dawcą szpiku kostnego? To nie boli.

http://www.dkms.pl/dawca/rejestracja/index.html

Nie zwracajcie uwagi na mego nicka, najczęściej mąż się wypowiada.