Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

w mojej X5 (nie LCI) brak podświetlenia pod centralnym nawiewem i klawiszami, jak zaznaczyłem obwódką na zdjęciu. Co ciekawe, kiedy zbliżam się wieczorem do auta i otwiera się automatycznie, to przez chwilę podświetlone są wszystkie ledy na desce i drzwiach, łącznie z tymi w zaznaczonym obszarze. Kiedy jednak wsiadam do auta to te zaznaczone już się nie świecą - led kończy się nad lewą częścią schowka.

Myślałem że walnięta jest część paska led, ale skoro przed wejściem do auta się podświetla to musi być coś innego. Czy u was też tak jest, czy macie - jak podejrzewam - całkowicie podświetloną deskę?
image.png.958ed79a4263cf840d783ca1011a22f3.png

Opublikowano

Zdecydowanie powinna świecić cała listwa ledowa pod zaznaczonym panelem. U mnie również jak u przedmówcy świeci się cały czas...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

a sprawdzałeś jasność podswietlenia? U mnie, jeżeli zrobię najmniejszą jasnosć, to z jakiegoś powodu podswietlenie tej strefy jest bardzo słabo widoczne

Opublikowano
2 godziny temu, Jarsonik napisał(a):

a sprawdzałeś jasność podswietlenia? U mnie, jeżeli zrobię najmniejszą jasnosć, to z jakiegoś powodu podswietlenie tej strefy jest bardzo słabo widoczne

hmm, zobaczę wieczorem. Ale i tak pozostałe strefy widać a ta ciemna, więc do naprawy. Co ciekawe, kiedy otwieram auto z zewnątrz to przez chwilę świeci, czyli same ledy są sprawne (chyba że tam są jakieś podwójne i jedna sekcja walnięta)

Opublikowano

sprawdź co ci mówię, ja też zauwazyłem, że wszystko poza tym elementem delikatnie widać, jak świeci w ciągu dnia, tylko ten nie świeci. Wszystko zmienia sięw nocy. to samo z podświetleniem znaczka X na drążku od skrzyni biegów....w ciągu dnia świeci się na biało, a wieczorami na bursztyn

Opublikowano
10 godzin temu, Jarsonik napisał(a):

sprawdź co ci mówię, ja też zauwazyłem, że wszystko poza tym elementem delikatnie widać, jak świeci w ciągu dnia, tylko ten nie świeci. Wszystko zmienia sięw nocy. to samo z podświetleniem znaczka X na drążku od skrzyni biegów....w ciągu dnia świeci się na biało, a wieczorami na bursztyn

sprawdzałem różne kolory, regulowałem jasność, nic nie dało - martwa strefa. Tylko że jak otwieram auto to podświetla się przez chwilę prawidłowo jak cała reszta a potem gaśnie.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

W dniu 23.12.2023 o 20:14, Kingu napisał(a):

sprawdzałem różne kolory, regulowałem jasność, nic nie dało - martwa strefa. Tylko że jak otwieram auto to podświetla się przez chwilę prawidłowo jak cała reszta a potem gaśnie.

A w nocy?

Opublikowano
2 godziny temu, Jarsonik napisał(a):

A w nocy?

głównie w nocy ten problem widzę bo za dnia to podświetlenia nie ma, albo jest słabo widoczne.

Ale żeby było ciekawiej, dzisiaj w garażu odpalam i świeci... może jakiś update softu był? Bo to mi nie wygląda na problem sprzętowy.