Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wysiadło mi ogrzewanie:( Tzn., jak się otworzy maskę, to czuć, że dmucha ciepłe powietrze, ale (nie wiem dlaczego ), nie dolatuje ono do środka.To znaczy dolatuje tylko ZIMNE. Wszystkie pokrętła temperaturowe ustawiałam na max i nic!!

Pewien znajomy mechanik twierdzi, że urwała się linka przy pokrętle(takim kółeczku), którą zmienia się temperaturę powietrza-chodzi o kratkę nawiewową, która znajduje się na środku, powyżej radia..

Ale słyszałam inną opinię, że tam nie ma linki, tylko elektryczne zawory, czy cos takiego???

Co się może dziać?? Zima idzie, bez ogrzewania, to normalnie przesrane:((

MAM BMW 518, 1993 rok

Opublikowano

Szacuneczek dla tego mechanika, chyba w polonezach sie wyspecjalizowal... :jawdrop:

Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie w E36 sterowanie ogrzewaniem (temperatura) odbywa sie elektornicznie a nie mechanicznie. W duzym skrocie mowiac pokretlo temperatury steruje otwarciem elektrozaworu w obiegu chlodziwa silnika. Nie wiem jak w Twoim modelu ale w E36 cieple powietrze dmucha tylko na szyby i na nogi, a przez kratki nawiewu dla kierowcy i pasazera zawsze dmucha zimne, tzn jest jedno polozenie w ktorym dmucha minimalnie cieplejsze powietrze ale generalnie jest zimne. Moze nic Ci sie nie zepsulo tylko tez tak masz :roll2:

www.foto.gbart.pl
Opublikowano

siadł Ci elektozawór pompy,ktora podaje ciepłe powietrze z silnika do środka,

Najlepszym rozwiązaniem jak ją znajdziesz w używkach, wymiana żaden problem, :search: na Forym, bo temat juz sie pojawiał

Opublikowano
siadł Ci elektozawór pompy,ktora podaje ciepłe powietrze z silnika do środka,

Najlepszym rozwiązaniem jak ją znajdziesz w używkach, wymiana żaden problem, :search: na Forym, bo temat juz sie pojawiał

Elektrozawór jak siądzie to grzeje cały czas bo to element normalnie otwarty czyli bez zasilania jest otwarty, ja bym podejrzewał cos innego, albo same potencjometry albo jest taka pompka pod zaworami moze ona cos nie teges. Tak czy siak musisz to sprawdzić.

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

Opublikowano
.... jednak zdarza się że elektrozawór zapiecze się w pozycji zamkniętej, miałem tak w 7-ce