Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ma już druga 2.0 TDI, tym razem 170 KM i quatro. Wóz pali 6-7 litrów na autostradzie przy 200 Km/h, jedzie maks 240, przyspiesza od 0 - 100 w ok 7 sek i startuje z miejsca jak katapulta. Mało jaki wóz moze mu dorównać w elastyczności. 6 biegów do przodu.

ale to jest malutkie auto i mowisz o 3 drzwiowym

bo te wieksze nie maja 170 tylko 140 koni

wiec nie ma sie co dziwic ze jest szybkie

a czy w ogole diesle mniej truja??

obecnie truja tak samo chyba, ale wymaga to duzo wiekszych wysilkow niz w bezynie...

wystarczy na autostradzie zaobserwowac co sie dzieje np w skodach czy vw gdy wyprzedzaja kogos na trasie, co leci z ich rur

a co leci w benynach bmw

w bmw nic nie leci :) w zimie tylko para

ale co nowy diesel to nowy, a uzywany to juz bomba zegarowa

a watek jest o uzywanym

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif
Opublikowano
wyposażenie oczywiście pełne model 99r jak ktoś ją pierwy raz zobaczy to sika w majty ( odnosze takie wrażenie) fura jest przednia, nie zniszczona ma wszystko,moze inaczej niewiem czego nie ma, wersja long tylne szyby ciemne org, z roletami bocznymi roleta tył el, siedz el przód tył, grzane przód tył pompowane przód tył, klimatronik przód tył, telefon przód tył, lift przód tył, el kierownica el klapa bagażnika, szklany szyberdach, xenon, navi, tv, webasto, ABS,DSC, EDC+S, PDC,ESP, nivo i niewiem co jeszcze ale coś napewno, 170 najechane cena 4 dychy

Wyposażenie jak to w 750 ;) - mi chodzi o inne aspekty: ilu właścicieli było, historia serwisowa (co było wymieniane, zepsute itp.), wypadkowość, co trzeba by lub przydało się zrobić (jakieś poprawki lakiernicze, wymiana elementów i podzespołów, większy przegląd, wymiana opon itd), czy było w nim palone, dodatkowe koła zimowe itp. drobiazgi... Jak byś miał jakieś foto też bym się nie pogniewał - nawet nie wiem jaki kolor ma to autko. Przyznam się, że jestem coraz bardziej zainteresowany - kupiłbym je (oficjalnie) żonie :twisted2:

Opublikowano

widziałem pare 750 i ne wszystkie miały nawet navi więc nie jest to take takie oczywiste ,ze muszą wszystko mieć, u mnie jutro zbiera sie śmietanka będzie kilka E 38 będą te wypasione na maxa i te zwykłe zwyczajne te z małymi silnikami i te znajwiekszymi to dopero uczta dla oka bedzie

a jezeli chodzi o auto me to nic nie trzeba przy nim robić bo to auto me i musi jeździć jak nowe i wygladać jak nowe, poprostu siadać jechać, kólka ma zimowe kolor fjordgrau metalic, poduszek 8, oczywiście bezwypadkowy

BMW sie nie psuje
Opublikowano
Ma już druga 2.0 TDI, tym razem 170 KM i quatro. Wóz pali 6-7 litrów na autostradzie przy 200 Km/h, jedzie maks 240, przyspiesza od 0 - 100 w ok 7 sek i startuje z miejsca jak katapulta. Mało jaki wóz moze mu dorównać w elastyczności. 6 biegów do przodu.

ale to jest malutkie auto i mowisz o 3 drzwiowym

bo te wieksze nie maja 170 tylko 140 koni

wiec nie ma sie co dziwic ze jest szybkie

a czy w ogole diesle mniej truja??

obecnie truja tak samo chyba, ale wymaga to duzo wiekszych wysilkow niz w bezynie...

wystarczy na autostradzie zaobserwowac co sie dzieje np w skodach czy vw gdy wyprzedzaja kogos na trasie, co leci z ich rur

a co leci w benynach bmw

w bmw nic nie leci :) w zimie tylko para

ale co nowy diesel to nowy, a uzywany to juz bomba zegarowa

a watek jest o uzywanym

Sprawdz proszę skład spalin benzyny i diesla. Będziesz wiedział o czym mówie.

Opublikowano

a przypadkiem diesle nie emitują dużej ilości cząstek stałych, czyli chyba tych najbardziej trujących?

czytałem, że np. w 2 największych miastach w Grecji diesli nie można rejestrować właśnie z powodu bardziej toksycznych spalin

Opublikowano
hmmm....a w niemczech placi sie wiecej podatku za diesla..czy nie dlatego ,ze diesel jest wiecej szkodliwy dla srodowiska????

a ja nie sprzedaje swojej 7ki.

odpowiem na kazde pytanie zwiazane z felgami,oponami.

Opublikowano
Pelikan - "chińskie" ostrzeżenie. Nie zaśmiecaj forum jesli nie masz nic ważnego do powiedzenia.
Opublikowano

ja slysze nie od dzis ze diesle duzo bardziej truja, jak widac nie jestem osamotniony

poza przemawia do mnie to co widze gdy diesel wcisnie gaz wyprzedzajac w porownaniu do tego co leci w benzynie :) w dieslu leci czarny dym, sadza, smierdzi to duzo gorzej niz spaliny bezyny

co do tego czy bezynowce znikna to smiem watpic, bo jest jeszcze gaz ktorym mozna je zasilac, na ktorym bez kata auto spelnia wysokie normy spalania

no i sa to mniej skomplikowane silniki niz bezyny

co prawda diesla mozna zasilac olejem roslinnym :)

a jak bezyne wyposazysz w turbo, ktore to nowe diesle maja w standardzie to zaden diesel nie moze sie rownac

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif
Opublikowano

dobra nalejcie na to kto gożej truje

dzisiaj jak wczoraj wspomonałem zjechało sie cztery E 38 + moja piąta ale było, było fajnie każdy chodził i zaglądał do nieswojej, ale nie robilismy żadnych prób ani popisów bo nie o to chodziło poprostu pogadułki kto chciał został podłączony pod kompa (oczywiście gratis) i takie tam, wiadomo najlepiej wypadły 750ki były dwie chociaz 728 też była ładna bo mimo ,ze młody szczyl ale bardzo dba o auto i nie katuje go, trzeba by kiedyś gdzies urządzić taki zjazd ale z 50 E 38 to dopiero by było najlepej gdzieś, niewiem gdzie ale nie na drugim końcu polski bo nie jade

BMW sie nie psuje
Opublikowano
pomysl zjazdu E38 bardzo mi sie podoba..jezeli chodzi o miasto to proponuje piekne miasteczko "slubice"..i wlasnie dlatego zapraszam na moj nowy temat.."zjazd 7ek"

a ja nie sprzedaje swojej 7ki.

odpowiem na kazde pytanie zwiazane z felgami,oponami.

Opublikowano

poza przemawia do mnie to co widze gdy diesel wcisnie gaz wyprzedzajac w porownaniu do tego co leci w benzynie w dieslu leci czarny dym, sadza, smierdzi to duzo gorzej niz spaliny bezyny

disel w bmw e38-e39 nie smierdzi tylko ma wspanialy zapach

gdy czuje te spaliny to zaraz mi sie kojarzy z dobrym luksusowym autem

poprostu jest powalajacy w pozytwynym tego slowa znaczeniu

Opublikowano
A ja jako użytkownik wypowiadam się że wcale nie jest tak jak wszyscy sądzą. Silnik ten wg mnie posiada bardzo fajny dźwięk i po rozgrzaniu na prawde nie chodzi jak klekot. Średnie spalanie niekasowane od dawna to 10.4 normalnej jazdy. Ogólny przebieg samochodu to 187kkm teraz, udokumentowany i od wymiany do wymiany nie bierze nawet kropli oleju, problemów nie mam żadnych, czasem jakaś bzdura ale nic poważnego. Wcale jak wszyscy gadają nie siadają przepływki, przegląd ostatnio po 32 000 robiłęm więc dość rzadko. Gorąco polecam ten silniki wogóle e38.