Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich!

Jestem posiadaczem e34 525ix.

Zastanawiam się nad założeniem gazu, a konkretniej czy założyć instalacje 5tej generacji "sekwencyjną" czy 6tej "wtrysk ciekłego gazu". Podobno w 6tej generacji pojawiają się problemy z zacierającą się pompą tłoczącą gaz.

Czekam na opinie na temat obu rodzajów instalacji.

Pozdrawiam!

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
lepiej zainwestuj w sprawdzoną IV instalacje sekwencyjnego wtrysku vsi Prins - dedykowana do turbo oraz silników o mocy ponad 150KM - cena taka jak V gen wtrysku w fazie ciekłem ale Prins jest the best - mam go 4 rok w innym aucie i malina - zero problemów no jedynie z tankowaniem bo wkurza :mrgreen:
Opublikowano

witam

wtrysk gazu w fazie lotnej - "sekwencja" - IV generacja

wtrysk gazu cieglego - V generacja

osobiscie do tego silnika z co najmniej kilku powodow polecal bym IV generacje i to nie koniecznie prinsa - natomiast koniecznie DOBREGO FACHOWCA

ja moge polecic z czystym sumieniem przynajmniej dwoch ludzi ktorzy na prawde wiedza co robia (Mława, Katowice)

i ew. siebie :twisted2: - w tym wypadku jazda testowa zagazowanym m50b25 przed montazem :8)

pozdrawiam

Opublikowano
Ja też raczej bym polecał sekwencję. V gen. to jeszcze zbyt duży koszt w razie awarii poza tym nie każdy umie to montować (choć w sumie to można powiedzieć o każdej generacji :twisted: ) Pozostaje wybór fachowca...
Wyłącz światła w dzień - wróć do normalności !!!
Opublikowano

są dwie szkoly jezeli chodzi o v generacje. pirwsza to takaz e wszystko dziala git. natomiast druga twierdzi ze to lipa bo na rozgrzane zawory wpada gaz który ma ujemna temperature. co sie dzieje z metalem w takiej sytuacji nie wiem ale wiem ze warunki robia sie bardzo ekstremalne. ja bym zalozył 4 generacje. tym bardziej ze polacy wymyslili niedawno super komputer do 4 generacji. teraz najlepiej podoba mi sie połaczenie parownik zavoli,szyna wtrysku valtek, elekronika radom:)

pozdro.

e39 3.0D