Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wszystko bylo ok autko jezdzilo i bylo si.przyszlo nagle zimno obnizenie temperatury spadl snieg itp itd.poszedlem do auta zeby je odpalic i akumulator byl rozladowany ledwo odpalilem i dojechalem do garazu zgasilem auto otworzylem garaz odpalilem wjechalem i juz wiecej nie odpalilo.podlaczylem akumulator do ladowania wlaozylem akumulator pojezdzilem dwa dni i znow to samo wsiadam do auta chce je odpalic akumulator znowu rozladowany.co mzoe byc przyczyna rozladowywania sie akumulatora??na noc nie byl wlaczony alarm auto bylo zamkniete kluczem.

pozdrwaiam

Opublikowano
U mnie było dokładnie tak samo. Mam akumulator bmw 65h w samochodzie chyba był od nowości :) Tydzień temu nie mogłem odpalić samochodu. Akumulator naładowałem a następnie nie wkładając do samochodu mierzyłem mu napięcie. Okazało się że w ciągu 2 dni napięcie spadło z 12,56V(zaraz po odłączeniu prostownika) do 11,93V i dalej spadało. Doświadczenie powtórzyłem, wyniki były zbliżone. Zamówiłem nowy akumulator molla 75h
Opublikowano
Podładuj akumulator ,odłącz jedną klemę i podłącz ją przez amperomierz (autko ma wszystko wyłączone) i jeśli amperomierz pokarze pobór rzędu kilku miliamperów to z autkiem jest wszystko dobrze a trzeba kupić nowy akumulatorek , jak prąd jest większy to coś go "zjada" i wtedy czeka Cię grzebanie w instalacji no ale akumulatorek może ocaleje.
Opublikowano

czyli jeszcze mlody

moja rada jest taka jak kolega wczesniej juz napsial, podpiac sie amperomierzem miedzy klema + a + w akumulatorze i sprawdzic pobor pradu na postoju.

Sprawdz czy po okolo 10-15 min spada pobor do 0 lub do minimum.

Jezeli jednak pobor bedzie zbyt duzy, musisz po kolei wyciagac bezpieczniki i tym sposobem dojdziesz na ktorym obwodzie masz obciazenie...

Opublikowano
Mam ten sam problem i w mojej E39 akumulator rozładowuje się poprzez wentylatorek w panelu klimatronica który zasysa powietrze z kabiny i podeje je na czujnik . Wentylatorek powinien się wyłączyć po około 15 min , lecz pracuje nonstop . Prąd jaki pobiera ten wentylatorek to 0,6A .
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
Witam wszystkich.Raczej brak mi doświadczenia dlatego pytanie będzie dość naiwne.Czy można prostownik podłączyć bezpośrednio na klemy w aucie?Czytałem że po wyciągnięciu akumulatora wszystkie parametry i kody bezpowrotnie znikają i konieczna jest wizyta w serwisie.(BMW 318i)e36.Dzięki za pomoc.Dzisiaj rano padł mi akumulator.Pozdrawiam.