Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej.

Temat dotyczy bmw e9O LCI 318i N43.

Kumpel mi powiedział, że jak jechał jechał z naprzeciwka to moja lewa lampa teoche razi.

Pojechałem na stację diagnostyczna wyregulować reflektory, Pan powiedział że jest źle umiejscowiona zarowka, żeby ją poprawić i wtedy przyjechać na regulacje.

Czy zarowka powinna mieć drucik mocujący, ktory będzie ja trzymał w gnieździe? Bo ona jakoś tak lekko siedzi? Teraz boję się, że podczas jazdy na jakiejś dziurze zarowka wyleci mi z tego gniazda 😞

Sprawdzałem jak wygląda sytuacja w drugiej lampie i tam jest taki drucik, ale ogólnie montaz jest jakiś inny.

W załączniku podaję zdjęcie gniazda z lewej lampy (Ta która razi)

Jeśli potrzebny drucik/uchwyt to gdzie mogę go kupić? Na allegro nie widzę do Bmw. Może ktoś z Was ma? Z góry dzięki:)

20231021_155355.jpg

Opublikowano

Nie wiem jaki model lampy, a nie mam możliwości dzisiaj sprawdzenia. Na FB w grupie BMW chłopaki piszą że drucika ma nie być, a zarowka wchodzi na wcisk, tylko że miga być te blaszki lekko odkształcone.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W dniu 21.10.2023 o 17:11, NieMowNicNikomu napisał(a):

Sprawdzałem jak wygląda sytuacja w drugiej lampie i tam jest taki drucik, ale ogólnie montaz jest jakiś inny.

Jak montaż jest inny to masz różne lampy? No bo jak inaczej wytłumaczyć różnice?

Opublikowano
W dniu 23.10.2023 o 14:29, BaX napisał(a):

Jak montaż jest inny to masz różne lampy? No bo jak inaczej wytłumaczyć różnice?

Tak. 2 rozne lampy,ale ptanie bylo inne.

Dzisiaj wymieniałem zarowki, rzeczywiście drucika tam nie ma żadnego. Po prostu jedna z trzech blaszek się lekko odkształciła i nie trzymala zarowki. Lekko podgiałem i zarowka już siedzi sztywno.

Ale nadal lekko razi 😞

• Moderatorzy
Opublikowano

Pytanie było inne ale ja też zapytałem Cię jaka to lampa i nie napisałeś. 🙂

spacer.png

Opublikowano
9 godzin temu, Kuj0n napisał(a):

Pytanie było inne ale ja też zapytałem Cię jaka to lampa i nie napisałeś. 🙂

Najpierw nie napisałem jaka, bo nie miałem możliwości sprawdzenia, a później jak juz wiedzialem, ze drucika ma nie byc to wyleciało mi to z głowy. Przepraszam.

Dla siebie potrzebujesz wiedzieć jaki to model lampy, czy nie muszę już schodzić i zaglądać? 😉

Opublikowano

Zamykając temat napisze, że dzisiaj byłem na dwóch stacjach kontroli pojazdów sprawdzić lampy i na obydwu powiedzieli ze lampy swieca książkowo. Także wymiana żarówek i podgięcie blaszek trzymających zarowki naprawiło mój problem. Dziekuje, pozdrawiam

• Lubię to 1
  • Moderatorzy
Opublikowano

Byłem ciekawy czy to jakieś Depo czy inny wynalazek. Jak ogarnięte to spoko, przyjemności z jazdy.

• Dziękuję 1

spacer.png