Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć.

G30 przedlift MGU

Czy jeśli zgrywacie muzykę z płyt CD na dysk wewnętrzy, to wyświetlają się wam okładki płyt? 
Przy odtwarzaniu CD okładka wyświetla się normalnie, a jeśli odtwarzam zgrane to nie.

Oczywiście mowa o oryginalnych CD.

Nie jestem pewien (bo to dawno było), ale w mojej starej E60 CIC, były okładki po zgraniu.

Edytowane przez koron1
Opublikowano

Raz okładki są a raz nie, to zależy w jaki sposób zostały zaimplementowane przez producenta albumu, tzn czy zdjęcie jest wklejone w danym utworze, czy zapisane w osobnym pliku na dysku 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jak kolega pisał - raz są raz nie ma. Dodatkowo możesz pobrać dane z serwera dla płyty. Dokładnie nie pamiętam jak to się robiło ale wchodzisz na płytę lub plik płyty i naciskasz guzik opcje przy Idrive i wybierasz uzupełnij dane o albumie i wtedy zasysa. Bywa i tak, że zassie i widzisz okładkę ale tylko przez chwilę 😉

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W dniu 20.10.2023 o 11:13, koron1 napisał(a):

Nie jestem pewien (bo to dawno było), ale w mojej starej E60 CIC, były okładki po zgraniu.

Bo tam w CIC i NBT była baza Gracenote, która w dodatkubyło można aktualizować.