Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż bedzie to mój pierwszy post na tym forum i ogolnie na jakimkolwiek wiec prosiłbym o wyrozumiałość haha 😄

Chciałbym zakupić e90 z m47 i tak sie rozglądam za egzemplarzami i pierwsze moje pytanie czy dałoby rade kupic jakąs biedną wersje do 20k? czy to realne? Czy gniot? 

Dla przykładu mam takie ogłoszenie 

https://www.olx.pl/d/oferta/bmw-e90-320d-163km-manual-zadbana-CID5-IDVEzLM.html

Dzwoniłem do gościa, taki bardzo mocno stanowczy. Powiedział że po zakupie czyli rok temu zrobił dwumasę i pół roku temu regenerował turbinę. Oznak korozji brak oraz opony wielosezonowe, tylko informacji udało mi się od niego uzyskać bo zadzwoniłem do niego chyba w trakcie pracy bo nie był zbyt rozmowny.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Generalnie poniżej 20 tys. zł ciężko kupić dobre BMW. Ogólnie E90-tki są już mocno zużyte.

Czy VIN tego auta to: WBAVC32050KS00031 ? Jeśli tak to auto pochodzi z Wielkiej Brytanii i jest po przekładce kierownicy z prawej na lewą stronę oraz skrzyni automatycznej na manualną.

Opublikowano

Rzeczywiście widać, no cóż czyli mowisz ze ciezko moze byc do 20k cos znaleźć? To jestem w kropce malej bo został do wyboru tylko w211 albo passat bo najbardziej zalezy mi na sedanie 😕 dzieki za pomoc szefie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dobrego Passata kupić dużo łatwiej ale jest strasznie nudny 🙂 Spróbuj poszukać tego E90 ale pozwolę sobie dać Ci radę. Nie szukaj daleko od domu. Stracisz czas i sporo kasy.

• Dziękuję 1
Opublikowano

A masz jakąś rade na temat przebiegów? czy nie ma co patrzeć bo pewnie wiekszosc krecona?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
21 godzin temu, hayeeeR napisał(a):

A masz jakąś rade na temat przebiegów? czy nie ma co patrzeć bo pewnie wiekszosc krecona?

jak dla mnie to w tak starym aucie ważniejszy jest stan niż przebieg.
Może mieć 180tyś, odwinięta od latarni i nigdy nie widziała serwisu
Może mieć 400tyś, prosta i wszystko na bieżąco zrobione
Guma która ma 18 lat: nie ważne jaki ma przebieg, będzie już się sypać

Jak kupuję tak stare auta to patrzę, czy jeździ i ile do zrobienia a nie ile na zegarze ;) 

Samochody które były złe jak były nowe, odradzają się w Polsce jako używane BMW