Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć 

Zakupiłem nie dawno E90 dla żony z tym silnikiem uparła się kolor MPakiet i w ogóle 😛 , pomijam ten fakt 

Ogólnie samochód pracuje bardzo dobrze nic się nie dzieje moc prawidłowa , żadnych drgań itp , lecz podpoiłem pod Bimmer-a i jest jeden błąd w sterowniku 

-2A26 

Przejechałem się z live datą , i mam parę pytań i zagwozdek pierwsza moja benzyna w BMW i tak wiem ten silnik najgorszym ... 

• mam 700mg siarki , jak wygląda jej wypalanie bądź jaka granica jest tragiczna ? Naciskam regeneracja ale tak naprawde nie mam pojecia czy to sie wypali wypala itp .
  • Tryby pracy podczas jazdy zmienaja się z 1/3/2 , 1/2/3 i różnie czy tak ma byc ?
  • Na tą chwile spalanie mieszane około 7l , / miasto 100% odcinki po 2.3 km około 10,5 l prawidłowe ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Odezwie się w wolnej chwili to wytłumaczę wszystko co potrzebne

Diagnostyka silników N53 i N43

Możliwość zdalnej diagnostyki, szczegóły zapraszam na PRIV

6CiWSrm.png

Opublikowano

Dzisiaj zrobiłem dłuższa trasę i zmieniają się tryby 1.2.3 różnie , temperatura silnika czy blad jest czy go nie ma , jest w okoliach 100 stopni od poczatku posiadania samochodu u mnie, równiez gdy jest blad 2a26 to zmienaja sie tryby , jak nastpenym razem bedzie błąd w sterowniku to sprawdze jeszcze raz ale na 99% tak jest. Tryby (2) to jest ten gorszy rozumimem?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

2a26 to najczęściej wsadzony zamiennik kata 🙂

Diagnostyka silników N53 i N43

Możliwość zdalnej diagnostyki, szczegóły zapraszam na PRIV

6CiWSrm.png

Opublikowano (edytowane)

Podałem ci linka gdzie wszystko masz opisane a ty w kółko to samo czy czy czy .

Pierwsze co podpięcie pod kompa.i sprawdzenie wszystkich parametrów silnika 

W necie masz dziesiątki opisów jak wypalic zasiarczonego kata ,wystarczy poczytać 

Check nie zapala się przy tym błędzie nie powoduje falowania obrotów  wyłączą tryb uwarstwiony 

Dogadaj się z kolegą lukaszewski i zrobi ci pełna diagnostykę silnika 

Edytowane przez Adam12345
  • Lubię to 1