Skocz do zawartości

Czy wtryskiwacze z silnika M51 2,5tds podejdą do M21 2,4td ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mój rekinek 524td od czasu kiedy zrobiło się zimno , dziwnie pracuje , mianowicie bardzo głośno "strzelają" wtryski , trochę bardziej kopci na czarno , więcej pali i troszkę go zamuliło :cry2:

Podjechałem do mechaniora wykręciłem wtryski i dałęm mu do zbadania , okazało się że 3 nadają się na śmietnik a reszta już ledwo żyje :cry2:

Używanych nie kupie bo niema sensu , a o nowe aż boję się pytać :norty: ale zobaczyłem że w moim 725tds są "identyczne" wtryski , wymiary takie same , ale już w katalogu mają inny nr .

Może ktoś wie czy wtryskiwacze z M51 pasują do M21 ?

Na allegro znalazłem aukcje z nowymi wtryskiwaczam po 40zł za sztukę i dlatego się zastanawiam .

Opublikowano

Kup nowe.

Wtryski może nie róznią się z wyglądu ale mają inne końcówki które schowane są w gnieździe głowicy.

Do tego jest jeszcze róznica ciśnień - nie wielka ale jest.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
musisz zastosowac do swojego auta końcówki o indeksach :" i tak wuzetem PDNOSD 259 ,monark 39 305 177,bosch 0 434 250 117 ,z silnika m51 nie podchodzą :cool2: