Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć, co możecie polecić biorąc pod uwage własne doświadczenia? Opona nie runflat, 18cali z M pakietu - tył szerszy. Oczywiście przy RWD, homologacje, gwiazdki itp odpuszczamy?

Edytowane przez plubart
Opublikowano

Ja używam od 2 sezonow (225/45 R18 95 V) (255/40 R18 99 V) Bridgestone Blizzak LM005 FR XL i mogę polecić. Pamiętam, że w testach wypadała jako jedna z lepszych na mokrej nawierzchni - a po takiej głównie jeżdżę zimą, bo w okolicy mało śniegu.

Dodatkowo jest dostępna w rozmiarze na obie osie, bo kojarzę, że kilku modeli które rozważałem nie mogłem znaleźć w tej samej specyfikacji zarówno w 225 jak i 255.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 18.09.2023 o 22:55, Tarcza napisał(a):

Ja używam od 2 sezonow (225/45 R18 95 V) (255/40 R18 99 V) Bridgestone Blizzak LM005 FR XL i mogę polecić.

Ta opona wygrywa większość testów ale za około 30% mniej można kupić równie dobrą oponę Hankook Winter i*cept evo3 W330, kupiłem właśnie taki komplet.