Skocz do zawartości

325 pochylenie koła a zurzyty amortyzator przód

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więc. Mój problem polega na tym, że lewe przednie koło jest za bardzo pochylone górą do wewnątrz samochodu o 1 stopień ( tak wyszło na zbieżności).

Niby do tej pory nie zauważyłem żadnych problemów jezdnych

ale od pewnego czasu zaczeło ściągać mocno w lewo,

zaznaczyć chciałem, że praktycznie nie mam lewego amortyzatora( 40 % skuteczności)

Czy myślicie , że to nieprawidłowe położenie koła i ściąganie na lewo może być powodem zużytego amorka

Kupiłem juz rozpórkę zaraz kupię amorki, czy jeżeli okaże się że kielich jest lekko pochylony to czy można to w jakiś sposób naprawić??

np. wyciągnąć i założyć tę rozpórkę

prosze o porady zorientowanych w tej kwestii ??

pozdrawiam i dziękuję.

Krupek

WANTED
Opublikowano

Chyba nie tyle amorka, co pozostałych elementów zawieszenia - jeżeli lewy się dużo szybciej zużył, to sugeruje większe obciążenia, a więc pasowało by sprawdzić i pewnie wymienić pozostałe elementy.

Ja kiedyś rozwaliłem amortyzator - tzn. walnąłem w krawężnik i się płyn wylał - także z jednej strony miałem fajną huśtawkę, a koła dalej były tak samo ułożone.

Opublikowano

to ze amortyzator jest zuzyty ni ema wplywu na kat pochylenia kola on jego zuzycie moze powodowac jedynie niekomfortowa jazde i pogorszenie wlasciwosci jezdnych i kierowniczych.Szukaj przyczyny w wahaczu-swozniach tulejkach.

http://img314.imageshack.us/img314/9448/pawlazdjecia012fa6.th.jpg

Opublikowano

Tyle to i ja wiem

widzę, że to poważniejszy problem

dam sobie radę jakoś

dzięki

WANTED