Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Skrzynia w moim aucie ma najprawdopodobniej oznaczenie S5D 260Z - THMY i jest na niej zółta nalepka

olej jaki powinien znajdowac sie w mojej skrzyni to: MTF-LT1 lub MTF-LT-2

Skoro na mojej skrzyni znajduje sie zółta nalepka z napisem" LIFETIME "

Czy moge wymienic ten olej ??

Czym sie rózni olej :MTF-LT-2 od MTF-LT-1

Gdzie moge dostac olej z oznaczeniem MTF-LT2 lub MTF-LT-1 ??

W razie gdy nie bede mógl dostac takiego oleju czy jest jakis inny (odpowiednik) ??

Opublikowano
Lifetime ,to jak pewnie wiesz ,olej wlewany niby "dożywotnio". No ale jeśli masz jakieś przecieki lub skrzynka działa naprawdę ciężko to nic nie stoi na przeszkodzie by wymienić.
Every weapon needs a master.
Opublikowano

nic nie jest dozywotnie. Olej lifetime powinno wymieniac sie o ile pamietam co okolo 80tys km.

Ja wymienilem, chyba jesczze mi zostalo trpoche oleju, moge odsprzedac

[email protected]

gg 1041

PROJEKT SZYBKA ETA STAGE 2

http://img516.imageshack.us/img516/8284/113863664644f590e20953anv7.jpg

Opublikowano
Lifetime ,to jak pewnie wiesz ,olej wlewany niby "dożywotnio". No ale jeśli masz jakieś przecieki lub skrzynka działa naprawdę ciężko to nic nie stoi na przeszkodzie by wymienić.

nie wiem czy wogóle w mojej skrzyni jest olej bo jak sa ujemne temp to po uruchomieniu silnika skrzynia chodzi strasznie glosno a po ruszeniu slychac tak jakby cos sie ocieralo jest to zalezne od predkosci i napewno sie ten dzwiek wydobywa ze skrzyni

Opublikowano
nic nie jest dozywotnie. Olej lifetime powinno wymieniac sie o ile pamietam co okolo 80tys km.

Ja wymienilem, chyba jesczze mi zostalo trpoche oleju, moge odsprzedac

sadząc po odglosach w mojej skrzyni moge sie domyslac ze u mnie nie byl wymienianby olej od nowosci

Opublikowano
ten olej MTF-LT-1 jest chyba dostepny tylko w aso wiec ?? czy jest jakis odpowiednik tego oleju po którego wlaniu nic sie ze skrzynią nie stanie