Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

niestety padl mi akumulator w moim e-36 2,5 td chcialbym kupic nowy akumulator.Czy ktos moze mi doradzic jaki mam kupic akumulator.

W ksiazce jest napisane ze powinien byc 92Ah ale nic nie pisze jaki powinien byc prad rozruchowy .Chce kupic dobry i sprawdzony akumulator zeby mi nie padl po paru miesiacach.

pozdrawiam

Opublikowano
W to jaki prąd rozruchowy to bardzo nie wnikaj,każdy akmulator z taką ilością aH ma już dobry prąd,a jeśli różnice są to nie wielkie.Zawsze lepiej jest jak jest prąd rozruchowy większy(wtedy ma lepszego kopa przy zapalaniu-zwłaszcza w dieslu).Prąd rozruchowy zawsze podawany jest w trzech parametrach EN DIN i coś tam jeszcze.
Opublikowano
polecam exide, mają duze prądy rozruchowe- w sklepie motoryzacyjnym dobiorą ci z katalogu
Opublikowano

dokładnie potrzebujesz 85 Ah tak jest w instrukcji , niestety diesel musi miec mocna baterie :)

Polecam polska Centre, lub Varte..................

a i patrz na date produkcji ...............

pozdro Tomek

http://imagizer.imageshack.us/v2/150x100q90/834/uaec.jpg

Był Polonez, Golf III, E36, E46, .................

Jest E61i jest Git ..................................... :)

Opublikowano
według mnie rozejrzyj się za vartą bo póki co nie mają innego zakładu montażowego tylko swój, poza tym są sucho ładowane. Ja jeżdżę od kilku lat na vartach i są :cool2: a w dieslu potrzebujesz dobrego akumulatora.
...tylko BMW