Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mam taki problem, po zakupie samochodu odliczanie do serwisu olejowego schodziło od 30000km do 2000 i komunikat że potrzebny serwis , teraz jestem po pierwszej wizycie w serwisie i mimo że minęło już 4000km od wymiany oleju , przy uruchamianiu samochodu cały czas wyświetla się 30000 nic się nie ruszyło i chyba nie ma zamiaru.

Jedyne co przychodzi mi do głowy to że ustawiają ..uje sztywno wszystkim 30000 żeby auto samo nie odliczało, bo może za szybko kilometry schodziły i ci co mają service inclusive za często wymieniali olej za darmo?

Jak myślicie czemu auto nie zmniejsza dystansu do wymiany?

Pozdrawiam
Opublikowano

u mnie zaczyna zmniejszac dopiero po przejechaniu 4-5 tys km od nowosci. Czyli wylicza mi, że przeglad ma byc co 34 tys km, ale zeby utrzymac gwarancje trzeba byc max co 30 tys u nich. Błąd w sofcie wg mnie. Max 30 tys km mowi mi ASO 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dziwna sprawa , ja po dojechaniu z salonu do domu już miałem dystans 29000 a teraz 4000 zrobiłem i nic , dalej 30000 , dzwoniłem do serwisu , jeśli wskazanie się nie ruszy w przeciągu 1000 km to mam podjechać na sprawdzenie. 
Dla mnie oczywiste jest ze coś jest nie tak jednak dla serwisu jęk zwykle wszystko Ok . 

Pozdrawiam
Opublikowano

Przecież to zależy od stylu jazdy. Interwały potrafią się skrócić lub wydłużyć nawet o kilka tysięcy kilometrów.