Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Mam problem ze zmieniarką cd, a mianowicie kupiłem zmieniarkę płyt bo poprzedni właściciel ją wyciął. Jeździłem długo bez niej lecz postanowiłem ją kupić. Polutowałem obcięte przewody i podpiąłem pod zmieniarke. Wszystko działa, lecz nie ma dźwięku. Tak wszystko normalnie działa, nawet piosenki można zmieniać (w sensie wybierać utwór). Odpinalem aku i dalej nic. Słychać, że zmieniarka chodzi widać że płyta kręci się, ale jest brak dźwięku. Czytałem też o takim wejściu niby jack, ale u mnie nie ma do tego przewodu. Zmieniarka rok 2000, samochód 1998. Radio business bez obc. Z góry dziękuję za podpowiedzi.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Polutowaleś obie wtyczki? Przy radiu jest podpięte?

Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)
Opublikowano

Tak zlutowałem obie wtyczki. A przy radiu to niewiem, niby je zdejmowałem i szedł tam taki kabelek antenowy do anteny od radia w lewym słupku. Po jego odpięciu nic się nie działo. Radio dalej grało tak samo,a zmieniarka dalej nie dawała dźwięku.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wtyczka A  to zmianiarka

Screenshot_2023-07-02-11-40-58-026_com.UCMobile.intl.jpg

Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)
Opublikowano

Dzięki za podpowiedź szumrak. U mnie wtyczka była wypięta, lecz mimo jej wpięcia zmieniarka dalej nie daje dźwięku. Wtyczka ogólnie jest luźna tak jakby w ogóle nie miała pinów. (Raczej to pewne że sama się wypięła albo ktoś po wyciecu zmieniarki ja wyciągał i uszkodził). Zaraz pójdę sprawdzic czy piny tam w ogóle są. 

Opublikowano

Zmieniarka działa. Okazało się że wtyczka przy radiu nie dochodziła do pinów trzeba było wyjąć plastikową blokadę i włożyć w nią wtyczkę. Po wpięciu wszystko gra. Ale dziekuje za podpowiedzi.