Skocz do zawartości

E39 zerkonijcie :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W dalszym ciągu szukam dla brata czegoś takiego jak E39 2.5 TDS. Mamy na oku dwie sztuki ale tak na "ślepo" walnąć z Wrocławia 2 razy po 700 km to się nie bardzo chce. Więc moje pytanie :)

Oglądał ktoś już te samochody:

Numer 1: TU.

Numer 2: TU.

Ostatnio oglądałem taką niebieską kombi z Opola, niby śliczna, zadbana, bezwypadkowa a okazało się tak:

facet się przyznał że była uderzona, zresztą widać krzywo przykrecony lewy reflektor i drzwi lewe przod nie leża jakos dobrze, podczas jazdy po rownym jakies gluche dzwieki co jakis czas z prawej strony (przod), rdza na przednich lewych drzwiach w rogu, wszystkie opony do wymiany (w tym prawa przednia wydarta z jednej strony do slicka), koła zimowe na stalowych felgach ktore daje gratis (opony do wymiany), wyrwana/porawana uszczelka na przednich lewych i tylnich prawych drzwiach (do wymiany), uszczelka szyby przedniej popekana z 2 stron co centymetr - wyglada jak stuletnia.

Silnik OK, skrzynia OK, wnetrze OK.

Podałem to do wiadomosci zeby moze ktos nie jechał na darmo :)

Pozdro i czekam na wasze odp odnośnie tych moich u góry :)[/url]

Opublikowano
w ktorym komsie jest ta co ogladales? ja ogladalem wczoraj w DUECIE jest czarna e39 tds ale tylko na zdjeciach byla idealna... przod był cos klupany i chyba jedno koło bardziej wystaje nie jestem pewien... maska lekko nie spasowana jednego plaskiku z przodu brakuje i klosz pekniety ale w bagazniku jest nowy klosz i plastik. A tak poza tym to jak masz jechac z wrocka 700km to jedz do niemiec po auto, widze ze kombi tez ci pasuje wiec tym bardziej, w niemczech kombikow jest od zajebania i sa tansze od sedanow, sam mialem jechac we wtorek ale posprzedawali te co mi odpowiadały i nie pojechalem bo jeszcze te swieto wiec jakbym od razu nic nie znalazl to trzy dni bym tam siedzial...
Opublikowano
  • Autor

Nie wiem jak się komis nazywał ale wiem że była to ul. Obrońców Stalingradu 58A albo 58E.

A co do wyjazdu do Niemiec to nie wiem na jakich stronach tego szukac bo na mobile.de czy autoscout24.de to ceny sa takie jak w Polsce :(

Opublikowano

to wiem ktory komis...

no wlasnie i o to chodzi ceny jak policzysz wyjazd i oplaty sa takie same wiec zastanow sie co by mieli z tego ci co te auta przywoza? kupuja auta ktore maja po 400-500tys przegiegu za tysiac euro taniej a po przekroczeniu granicy robi sie z tego standardowe jak na polske 160-180tys i auto sie sprzedje po normalnej cenie. Ksiazki serwisowe gdzies wyparowuja albo tez z nimi kombinuja. To normalnie paranoja jest w tym kraju... nigdy nie wierz w to ze auto ma 170tys przejechane i oryginalnej ksiazki serwisowej niema do niego. Jakby naprawde tyle miało to by byla ksiazka a i niemiec tez nie sprzeda za grosze takiego auta. Ja szukam sedana mniej wiecej w tej samej cenie co ty i to nie łatwe u nas... niestety..

Opublikowano
Znajdź firmę, która organizuje wyjazdy po samochody, nawet na forum ktoś się reklamował i podobno jest skuteczny. Przeważnie są to wyjazdy do niemieckich komisów i wierz mi ktoś kto nie zna rynku danego państwa nie trafi "okazji" cenowej od właściciela. Takie auta sprzedają się zanim ogłoszenie zobaczy światło dzienne. Firmy organizujące wyjazdy mają upusty w cenach zarówno samochodów jak i tablic i ubezpieczeń.
Opublikowano
tylko ciekaw jestem ile oni za takie cos biora bo jedno ogloszenie tu znalazlem i chwala sie ze jezdza z toba po niemczech 540i ktore troche łyknie a to chyba kupujacy za paliwo płaci
Opublikowano
Znajdź firmę, która organizuje wyjazdy po samochody, nawet na forum ktoś się reklamował i podobno jest skuteczny. Przeważnie są to wyjazdy do niemieckich komisów i wierz mi ktoś kto nie zna rynku danego państwa nie trafi "okazji" cenowej od właściciela. Takie auta sprzedają się zanim ogłoszenie zobaczy światło dzienne. Firmy organizujące wyjazdy mają upusty w cenach zarówno samochodów jak i tablic i ubezpieczeń.

Ile razy rozmawiam z osobami, które załapały się na takie różne wyjazdy po auta na zachód to najczęściej okazuje się, że zapłacili dużo drożej niż w Polsce i kupili nie to po co pojechali. Jeśli ktoś ma pieniądze czas to jest tego tyle w kraju, że można prędzej czy później trafić auto swoich marzeń. A tak jedziesz na 2/3 dni i za wszelką cenę chcesz kupić auto.

Żeby było jasne nie piszę tu o żadnym z forumowiczów zajmującym się sprowadzaniem samochodów.

kiedyś

E32 730

E36 318

Opublikowano
Ja też polecam wyjazd po auto do wroga (zwłaszcza jak mieszkasz we Wrocku). Ceny są podobne jak w Polsce, ale łatwiej znaleść ładny egzemplarz bo wybór jest wiekszy. a od właściciela autko tez mozna kupic (przecież najpierw dzwonisz i sprawdzasz czy aktualne dopiero potem jedziesz), ale fakt łatwo nie jest. Ewentualnie tak jak plolecał jakub skorzystać z pomocy kogos kto sie tym zajmuje. W Polsce większośc okazji cenowych to autka zmęczone życiem, a ładne kosztuja...
Pozdrawiam Grzesiek
Opublikowano

Dokladnie tak jak Ursus i koledzy wczesniej mowia.

Smigasz po mobilach i wylapujesz kilka ladnych sztuk, obdzwaniasz je i wybierasz najlepsza,tel do wlasciciela i jedziesz po nie.

Ja tak robilem kilka razy i nie zalowalem ani razu.

Widzisz jakie auto kupujes w germanii i masz te pewnosc ze zadne "polskie paluszki" z nim nic nie kombinowaly.

Zapraszam na forum uzytkownikow Diesla

http://www.bmw-diesel.pl

Opublikowano
a znacie jeszcze jakies strony oprocz mobile i autoscouta??
Opublikowano
Po co Ci e39?? Oczywiscie jesli podoba Ci sie i juz myslales na e39, to ja nie mam nic do powiedzenia. Pozdrawiam

Pomysl nad:

http://cgi.ebay.de/BMW-E36-328-TUNING_W0QQitemZ250042038736QQihZ015QQcategoryZ9801QQrdZ1QQssPageNameZWD3VQQcmdZViewItem

Człowiek szuka 5 w dieslu a Ty mu polecasz 328??? (w dodatku paskudne)

Może kupi Junaka z koszem?

"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano
  • Autor

Bez obrazy Krawczyk ale ja mam 48 lat, auta szukam dla brata ktory ma 49 lat wiec nie wyskakuj z takimi ofertami :). Generalnie nie podobaja mi sie samochody poprawiane po fabryce (fakt niektore sa ladne). A juz nigdy nie kupilbym wersji "TUNING" zarzynanej pewnie na amen.

Bartek - Junaka mam ale bez kosza (kosz od Junaka to jak rakieta wyglada) :P :D - troche przerobionego bo orginał to nie za bardzo wyklądał