Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W dalszym ciągu szukam dla brata czegoś takiego jak E39 2.5 TDS. Mamy na oku dwie sztuki ale tak na "ślepo" walnąć z Wrocławia 2 razy po 700 km to się nie bardzo chce. Więc moje pytanie :)

Oglądał ktoś już te samochody:

Numer 1: TU.

Numer 2: TU.

Ostatnio oglądałem taką niebieską kombi z Opola, niby śliczna, zadbana, bezwypadkowa a okazało się tak:

facet się przyznał że była uderzona, zresztą widać krzywo przykrecony lewy reflektor i drzwi lewe przod nie leża jakos dobrze, podczas jazdy po rownym jakies gluche dzwieki co jakis czas z prawej strony (przod), rdza na przednich lewych drzwiach w rogu, wszystkie opony do wymiany (w tym prawa przednia wydarta z jednej strony do slicka), koła zimowe na stalowych felgach ktore daje gratis (opony do wymiany), wyrwana/porawana uszczelka na przednich lewych i tylnich prawych drzwiach (do wymiany), uszczelka szyby przedniej popekana z 2 stron co centymetr - wyglada jak stuletnia.

Silnik OK, skrzynia OK, wnetrze OK.

Podałem to do wiadomosci zeby moze ktos nie jechał na darmo :)

Pozdro i czekam na wasze odp odnośnie tych moich u góry :)[/url]

Opublikowano
w ktorym komsie jest ta co ogladales? ja ogladalem wczoraj w DUECIE jest czarna e39 tds ale tylko na zdjeciach byla idealna... przod był cos klupany i chyba jedno koło bardziej wystaje nie jestem pewien... maska lekko nie spasowana jednego plaskiku z przodu brakuje i klosz pekniety ale w bagazniku jest nowy klosz i plastik. A tak poza tym to jak masz jechac z wrocka 700km to jedz do niemiec po auto, widze ze kombi tez ci pasuje wiec tym bardziej, w niemczech kombikow jest od zajebania i sa tansze od sedanow, sam mialem jechac we wtorek ale posprzedawali te co mi odpowiadały i nie pojechalem bo jeszcze te swieto wiec jakbym od razu nic nie znalazl to trzy dni bym tam siedzial...
Opublikowano

Nie wiem jak się komis nazywał ale wiem że była to ul. Obrońców Stalingradu 58A albo 58E.

A co do wyjazdu do Niemiec to nie wiem na jakich stronach tego szukac bo na mobile.de czy autoscout24.de to ceny sa takie jak w Polsce :(

Opublikowano

to wiem ktory komis...

no wlasnie i o to chodzi ceny jak policzysz wyjazd i oplaty sa takie same wiec zastanow sie co by mieli z tego ci co te auta przywoza? kupuja auta ktore maja po 400-500tys przegiegu za tysiac euro taniej a po przekroczeniu granicy robi sie z tego standardowe jak na polske 160-180tys i auto sie sprzedje po normalnej cenie. Ksiazki serwisowe gdzies wyparowuja albo tez z nimi kombinuja. To normalnie paranoja jest w tym kraju... nigdy nie wierz w to ze auto ma 170tys przejechane i oryginalnej ksiazki serwisowej niema do niego. Jakby naprawde tyle miało to by byla ksiazka a i niemiec tez nie sprzeda za grosze takiego auta. Ja szukam sedana mniej wiecej w tej samej cenie co ty i to nie łatwe u nas... niestety..

Opublikowano
Znajdź firmę, która organizuje wyjazdy po samochody, nawet na forum ktoś się reklamował i podobno jest skuteczny. Przeważnie są to wyjazdy do niemieckich komisów i wierz mi ktoś kto nie zna rynku danego państwa nie trafi "okazji" cenowej od właściciela. Takie auta sprzedają się zanim ogłoszenie zobaczy światło dzienne. Firmy organizujące wyjazdy mają upusty w cenach zarówno samochodów jak i tablic i ubezpieczeń.
Opublikowano
tylko ciekaw jestem ile oni za takie cos biora bo jedno ogloszenie tu znalazlem i chwala sie ze jezdza z toba po niemczech 540i ktore troche łyknie a to chyba kupujacy za paliwo płaci
Opublikowano
Znajdź firmę, która organizuje wyjazdy po samochody, nawet na forum ktoś się reklamował i podobno jest skuteczny. Przeważnie są to wyjazdy do niemieckich komisów i wierz mi ktoś kto nie zna rynku danego państwa nie trafi "okazji" cenowej od właściciela. Takie auta sprzedają się zanim ogłoszenie zobaczy światło dzienne. Firmy organizujące wyjazdy mają upusty w cenach zarówno samochodów jak i tablic i ubezpieczeń.

Ile razy rozmawiam z osobami, które załapały się na takie różne wyjazdy po auta na zachód to najczęściej okazuje się, że zapłacili dużo drożej niż w Polsce i kupili nie to po co pojechali. Jeśli ktoś ma pieniądze czas to jest tego tyle w kraju, że można prędzej czy później trafić auto swoich marzeń. A tak jedziesz na 2/3 dni i za wszelką cenę chcesz kupić auto.

Żeby było jasne nie piszę tu o żadnym z forumowiczów zajmującym się sprowadzaniem samochodów.

kiedyś

E32 730

E36 318

Opublikowano
Ja też polecam wyjazd po auto do wroga (zwłaszcza jak mieszkasz we Wrocku). Ceny są podobne jak w Polsce, ale łatwiej znaleść ładny egzemplarz bo wybór jest wiekszy. a od właściciela autko tez mozna kupic (przecież najpierw dzwonisz i sprawdzasz czy aktualne dopiero potem jedziesz), ale fakt łatwo nie jest. Ewentualnie tak jak plolecał jakub skorzystać z pomocy kogos kto sie tym zajmuje. W Polsce większośc okazji cenowych to autka zmęczone życiem, a ładne kosztuja...
Pozdrawiam Grzesiek
Opublikowano

Dokladnie tak jak Ursus i koledzy wczesniej mowia.

Smigasz po mobilach i wylapujesz kilka ladnych sztuk, obdzwaniasz je i wybierasz najlepsza,tel do wlasciciela i jedziesz po nie.

Ja tak robilem kilka razy i nie zalowalem ani razu.

Widzisz jakie auto kupujes w germanii i masz te pewnosc ze zadne "polskie paluszki" z nim nic nie kombinowaly.

Zapraszam na forum uzytkownikow Diesla

http://www.bmw-diesel.pl

Opublikowano
Po co Ci e39?? Oczywiscie jesli podoba Ci sie i juz myslales na e39, to ja nie mam nic do powiedzenia. Pozdrawiam

Pomysl nad:

http://cgi.ebay.de/BMW-E36-328-TUNING_W0QQitemZ250042038736QQihZ015QQcategoryZ9801QQrdZ1QQssPageNameZWD3VQQcmdZViewItem

Człowiek szuka 5 w dieslu a Ty mu polecasz 328??? (w dodatku paskudne)

Może kupi Junaka z koszem?

"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano

Bez obrazy Krawczyk ale ja mam 48 lat, auta szukam dla brata ktory ma 49 lat wiec nie wyskakuj z takimi ofertami :). Generalnie nie podobaja mi sie samochody poprawiane po fabryce (fakt niektore sa ladne). A juz nigdy nie kupilbym wersji "TUNING" zarzynanej pewnie na amen.

Bartek - Junaka mam ale bez kosza (kosz od Junaka to jak rakieta wyglada) :P :D - troche przerobionego bo orginał to nie za bardzo wyklądał