Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam taki mały problem, nie działa regulacja fotela kierowcy, znalazłem że to bezpiecznik 30 na pozycji 52 i wymieniłem go ale pojeździłem 3 dni i znów fotel nie działa co to może być jakieś zwarcie czy  Co?

Żadnej awarii nie pokazuje.

Opublikowano

No może  ,ale ten bezpiecznik się pali nawet jak nie korzystam z regulacji tego fotela. I jak mam to prześledzić. Może jest gdzieś jakiś schenat

Opublikowano

Bezpiecznik kabel od bezpiecznika idzie bezpośrednio do modułu. Odłącz dużą wtyczkę pod fotelem i zobacz czy się dalej pali. Jak tak, to gdzieś jest zwarcie w wiązce, jak nie to w module fotela masz kilka małych wtyczek to odłącz je i zobacz czy dalej się pali. Pytanie jaki masz fotel (komfot?) i jakie opcje (grzanie, chłodzenie, active seat)?

Masz taki moduł? (próbuj odłączać te małe wtyczki 4-8pin, ich liczba zależy od opcji fotela)

GR_EO_F01_52_0001

Retrofity: 2VB - TPMS (RPA -> RDC); 302 - alarm; 5AC - HBA; 5AS (Driving Assistant: LDW+FCW); 5AS -> 5AT (Driving Assistant Plus: ACC+LDW+FCW); 5AR - TJA; 6UK+5A3 - NIVI3 + Targeted illumination
Opublikowano

Ja mam zwykłe fotele mam tylko dwie regulację Góra i pochył oparcia bez grzania.

Opublikowano

to odłącz wtyczkę tą dużą od fotela i zobacz czy dalej się przepala

Retrofity: 2VB - TPMS (RPA -> RDC); 302 - alarm; 5AC - HBA; 5AS (Driving Assistant: LDW+FCW); 5AS -> 5AT (Driving Assistant Plus: ACC+LDW+FCW); 5AR - TJA; 6UK+5A3 - NIVI3 + Targeted illumination
Opublikowano

Witam wymontowałem cały fotel i dopiero znalazłem dwa kabelki od tej żółtej wtyczki dużej obcierały o ramę fotela od spodu.

Naprawiłem dałem więcej izolacji i teraz jest już dobrze.

Dziękuję. 

• Lubię to 2