Skocz do zawartości

Bmw x5 e53

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem nowy  mam problem z bmw x5 e53 zapaliła sie kontrolka czerwona cisnienia  w oponach  i niedziala reset w samochodzie  ani dsc . Podłączyłem pod kompa jest błąd czujnika dsc  proszę o pomoc albo jakiegoś magika z wawy .

Opublikowano

sprawdz czujniki abs na kolach

Opublikowano
  • Autor
9 godzin temu, davidwebb napisał(a):

sprawdz czujniki abs na kolach

Dzięki . Podkompa dołączyć 

Opublikowano
  • Autor
13 godzin temu, kondzio1981 napisał(a):

Witam jestem nowy  mam problem z bmw x5 e53 zapaliła sie kontrolka czerwona cisnienia  w oponach  i niedziala reset w samochodzie  ani dsc . Podłączyłem pod kompa jest błąd czujnika dsc  proszę o pomoc albo jakiegoś magika z wawy .

6 minut temu, kondzio1981 napisał(a):

Dzięki . Podkompa dołączyć 

Jak czujnik abs padnie to chyba kontrolka powiną się zapalić abs

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

pompa ABS? Zaczynają się psuć ze starości. No i sprawdzić czy któryś zacisk nie trzyma

Samochody które były złe jak były nowe, odradzają się w Polsce jako używane BMW
Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, nomad66 napisał(a):

pompa ABS? Zaczynają się psuć ze starości. No i sprawdzić czy któryś zacisk nie trzyma

Ok ale nieswieci się abs tylko kontrolka czerwona cisniena w oponach  I niedziala mi reset w samochodzie 

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, kondzio1981 napisał(a):

Ok ale nieswieci się abs tylko kontrolka czerwona cisniena w oponach  I niedziala mi reset w samochodzie 

Podłączyłem  pod kompa i jest tylko bład czujnik dsc wewnetrzny  stały 

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

źle napisałem: sterownik abs odpowiada za dsc również - przecież to on w razie problemów próbuje nas ratować: jak masz gdzie podmienić sterownik abs na taki z takimi samymi numerami to wtedy będziesz pewny

Opublikowano
  • Autor
8 godzin temu, nomad66 napisał(a):

źle napisałem: sterownik abs odpowiada za dsc również - przecież to on w razie problemów próbuje nas ratować: jak masz gdzie podmienić sterownik abs na taki z takimi samymi numerami to wtedy będziesz pewny

Ok rozumiem..Ale tylko  czerwona kontrolka cisnienia opon się pali i niemoge z resetować  ,czy sterownik abs jest  odpowiedzalny  za cisnienie w oponach . 

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

e53 nie ma czujników w kołach, informacje o ogumieniu bierze z czujników abs - jeżeli jest inna prędkość obrotowa koła to wtedy wywala błąd ciśnienia 

Opublikowano
  • Autor
18 godzin temu, nomad66 napisał(a):

e53 nie ma czujników w kołach, informacje o ogumieniu bierze z czujników abs - jeżeli jest inna prędkość obrotowa koła to wtedy wywala błąd ciśnienia 

Ok .to zacząć  od sterownika 

Opublikowano
  • Autor
W dniu 26.06.2023 o 07:52, kondzio1981 napisał(a):

Ok .to zacząć  od sterownika 

Witam mam jeszcze pytanko  robiłem test zegarów I kontrolka check engine i dsc  nie  zapalają się  ani niedzałaja  przyciski od dsc  i  taki z samochodzkiem . Pozdrawiam 

Opublikowano

hej 

jesli nie miales w dieslu dpfa fabrycznie lub zostal on usuniety to nie bedzie aktywna kontrolka chek engine poniewaz ta kontolka w 3.0 d informuje o problemie wlasnie dpfa bo chodzi o spaliny lub inna mozliwosc w nowszych zegarach chyba tez ona jest nie aktywna 

jelsi ktos ma wiedze chetnie wyslucham innej informacji

Opublikowano
  • Autor
12 godzin temu, davidwebb napisał(a):

hej 

jesli nie miales w dieslu dpfa fabrycznie lub zostal on usuniety to nie bedzie aktywna kontrolka chek engine poniewaz ta kontolka w 3.0 d informuje o problemie wlasnie dpfa bo chodzi o spaliny lub inna mozliwosc w nowszych zegarach chyba tez ona jest nie aktywna 

jelsi ktos ma wiedze chetnie wyslucham innej informacji

Hej mam 3.0 benzyna 

Opublikowano
  • Autor
6 minut temu, kondzio1981 napisał(a):

Hej mam 3.0 benzyna 

A wsprawie  dsc