Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no winc dobra,

tytulem wstepu...

stykam sie z ogolna niechecia ze strony ubezpieczycieli na wziecie mojej IS'ki ('93) pod swoje skrzydla wzgledem AC - bo stare, bo zgoda dyrektora inspektoratu, bo jak ktos poza PZU mi wyliczy to krzyczy pod 2 kafla za rok...

a nawet jak ubezpiecze, nie mam papierow na alarm- jest fabryczny, ale kutwa bez specyfikacji co to jest oraz zadnych papierow (no tak wiem, tak kupowalem, nie myslalem nad bezsensem naszego kraju) na sama instalacje. jest fabryczna, tegom jest pewien.

no dajmy na to,ze nawet zaplace za ten atest i inne cuda niewidy. ale zastanawiam sie czy naprawde warto zostawiac zlodziejom ponad tysiac zl na ubezpieczenie ac(no ladowac sie komus w dupe czy bok to ja nie zamierzam)? (retoryczne? sic!)

przede wszystkim...

mam takiego "śpeca". chlopak posiadam sam bmw, wiec go polubilem na starcie :D i zaklada "nietypowe" zabezpieczenia do aut.

zaoferowal mi jakies tam odciecie (Bog wie czego, jezeli pompy paliwowej to hak z tym, wiadomo ze jak kto rzuci 12V na nia to se pojedzie) plus...

eee...hydrozawor. gdzie to on to wsadzi, to ja nie wiem? okolice przepustnicy czy co?

chcialby za to ok 250 zl(odciecie +hydrozawor).

zaproponowal tez ok 150 zl za blokade podnoszenia maski.

i powiedzcie mi czy w przypadku zamontowania sobie takowych zabezpieczen ... warto placic AC i sie mordowac po urzedach i bulic ogromne pieniadze? czy tez na moje poczciwe e36 z takimi gadzetami malo ktory sie pokusi?

Pozdrawiam,

Beo

Opublikowano
po zamontowaniu w/wymienionych zabezpieczen- niby nie warto kupowac AC. A czy bedziesz spal spokojnie ??? To tylko Twoj wybor, nie mozesz miec do nikogo pretensji cokolwiek wybierzesz. Powodzenia
Opublikowano

ja auto garazuje, w pracy stawiam w miejscu, gdzie jest pelno co chwila ludzi (ode mnie z pracy na papierosie + z zakladu samochodowego :wink: ) wiec az tak zagrozony nie jest.

a fakt ... zwrot kosztow uszkodzen jest dosyc sensowny.

w poniedzialek mam dostac odpowiedz PZU czy zechca mnie ubezpieczyc ;)

Opublikowano

bez zemzu

mi wycenili ac na 1200 zl 35%znizki

1-

za 1200 to ja moge wykupic roczny abonament na gps

i wiem 24h an dobe gdzie jest moje autko

2-

za 1200 zl moge wynajac garaz na 10 mc na 12 jak poszukam

troszke dalej od mojego bloku

3-

1200 tak jak kolega napisal moge zalozyc mnostwo zabezpieczen patentow

czyli w e-36 powinno to zatrzymac amatorow "pozyczania"aut

zlodzieje z pzu i tak beda robily problemy przy wyplacie

pieniedzy za stluczke itd

polecam sprobowac w link 4

naprawde mam znajomego ktory mial z nimi do czynienia i byl

wniebowziety ich warunkami i pomoca podczas wypadkow

osobiscie tez mam e-36 i tez mam problem jak to zabezpieczyc

patentowe zabezpieczenia wydaja mi ise najlepsiejsze

pozdro

Opublikowano

1-

2-

za 1200 zl moge wynajac garaz na 10 mc na 12 jak poszukam

troszke dalej od mojego bloku

no chyba ze auto wjedzie pod most albo do kontenera. A garaz- no coz- jak wejda do garazu to maja duzo czasu i nikt ICH nie widzi. Powtarzam pytanie- czy bedziesz spal spokojnie bez Ac ?
Opublikowano

1-

Jak to bywa pierwsi w swiecie polscy ze tak to nazwe "zlodzieje" juz rozpracowali ten systemi wiec jest to praktycznie nieoplacalna zabawa:)