Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, chciałem zapytać czy to normalne że na postoju spalanie pokazuje na poziomie 99.9L (X4 3.0i ) ?

Spalanie samochodu:

Spalanie w mieście 13L/100km

w trasie 8L/100km przy dopuszczalnych prędkościach

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Samochód, który się nie porusza spali nieskończoną ilość paliwa na 100 km. Dlatego na postoju wskazywana jest maksymalna możliwa do wyświetlenia wartość spalania. 

Opublikowano

Bardzo dziwne. U mnie w czasie postoju wyłącza się wskaźnik zużycia paliwa i pokazuje poziome kreski.

Może jakaś detekcja postoju Ci nie działa, albo to kwestia modelu.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 12.06.2023 o 21:20, Driver2236 napisał(a):

Cześć, chciałem zapytać czy to normalne że na postoju spalanie pokazuje na poziomie 99.9L (X4 3.0i ) ?

Spalanie samochodu:

Spalanie w mieście 13L/100km

w trasie 8L/100km przy dopuszczalnych prędkościach

Dokładnie tak samo mam.Pierwszy raz właśnie w x4 z tym się spotkałem.Wczesniej miałem tylko kilka piątek.Kolega Borsuczek dokładnie opisał jak to wyglada.

moje spalanie w 40d 

miasto 10l a trasa 7l

Pozdrawiam

• 1 rok później...
Opublikowano

W g21 330d ten sam problem mam,  styl jazdy ten sam i średnie spalanie z 8.1 na 8,9 mam ...

Chwilowe spalanie na postoju 99.9 litra, a wcześniej nie było tego. Nikt nie rozwiązał problemu?