Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, zauważyłem iż pod pokrywą silnika przy lewej lampie , strasznie przenika brud z zewnątrz. Maska jest dobrze uszczelniona, natomiast w M sport w zderzaku jest przelot który jakimś cudem jest widoczny po otwarciu maski... więc podejrzewam iż właśnie z tąd tyle piasku itp...

Szkoda, ponieważ znajdują się tam różne elektyczne elementy, przewody, lampa itp a przy większych prędkościach zanieczyszczenie będzie wtłaczane mocniej...

Czy u was też tak jest, czy zapomnieli u mnie o jakimś elemencie na montażu?

Opublikowano

Tak jest. Ogólnie brudzi się w komorze silnika bardzo mocno. Po zimie to aż bolało jak tam zajrzałem.

Opublikowano
Godzinę temu, karlos91 napisał(a):

Brudzi sie? Wrecz przeciwie.

U mnie po 65000 km jest bardzo czysto. Fakt, raz po raz przetre z kurzu plastikowa oslone pod maska, ale mam wrazenie, ze dzieki aktywnej zaslonie chlodnicy nic tam nie wpada.

Chodzi o brud za lewą lampą...

tak jakby obudowa nadkola była nieszczelna

Opublikowano

Ma wpływ, na zdjęciu poniżej...

Porównałem w 118 jest zabudowane, w 120 otwory, jakaś dodatkowa chłodnica...20230612_185800.thumb.jpg.e7ec43f9bcc5a3fead0dfaf5e66249e7.jpg