Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam dzis rano złapałem sie za wymine płynu do chłodnic, ale już podczas spuszczania starego natknołem sie na poważny problem-otóz nigdzie nie mogłem znalezc zadnego korka spustowego więc zdiołem węzyki z chłodnicy i tak zaczołem go spuszczać :duh: ale zeszło go tylko około 5 litrów więcej nie chciało. Moje pytanie jest następujące ile płynu wchodzi do układu chłodzenia w silniku M 50? czy mozliwe że było go tylko 5 l? bo mi sie wydaje żepowinno go być znacznie więcej-dodam że nie miałem do tej pory żadnych problemów z chłdzeniem a płyn zmieniałem poprostu ze starości.
Adam
Opublikowano
Dzięki za podpowiedz ten jeden w chłodnicy znalazłem (jest niebieski) ale nie mogłem go odkręcić do końca szedł do pewnego stopnia lekko ale pózniej zaczoł jakos dziwnie przeskakiwać i dałem sobie z nim spokój żeby czegos nie urwać :roll: a na bloku jutro poszukam pozostało tylko jedno pytanie ile tego płynu tam wlać tak żeby było dobrze jak teraz??
Adam
Opublikowano
Dzisiaj robiłem dokładnie to samo ... Po spuszczeniu wszystkiego przez dwa spusty - w chlodnicy i bloku wlalem 12 litrow .... 2xpo 5 i niewiele mniej niz polowe z kolejnego baniaka 5l.
Opublikowano
witam mozesz mi napisac jak odpowietrzyles swoja bete bo ja mialm dzis z tym problem tez wylewalem plyn chlodniczy caly i wymienialem termostat ale zeby ja zagrzac to problem cos mi sie wydaje ze nie mam cisnienia w jednym werzu jakby termostat nie poszczal chociaz wieje juz cieple powietrze z nawiewu ale jakos dla mnie nie jest zbyt gorace na postoju? E36 dodam ze mam ale odpowietrzanie to jedno i to samo dzieki za pomoc
jak kochac to Ksiezniczke jak krasc to Miliony jak jezdzic to tylko BMW ;)