Skocz do zawartości

Dławi sie przy ruszaniu e36 1,8is!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!!!

mam taki problem ze moja beta dławi sie przy ruszaniu. jak chce ruszyc nie dodając za dużo gazu to sie lekko zdusi a poźniej jak złapie obrotów to idzie normalnie.

Moze ktoś ma lub miał podobny obiaw i co to moze być???

pozdrawiam!!!

Opublikowano
witam mam ten sam problem i takie samo auto, ale radze sobie wkrecajac go do 1700 obrotów.Jadnak przydalby sie ktoś kto podjałby ten temat.
Opublikowano
Mam podobną sprawe kiedy silnik jest zimny i jade na benzynie... potem już ładnie na gazie i benzynce :) wydaje mi się że to taki silnik w którym zmiana biegu powinna być przy 3 tysiącach obrotów.
Opublikowano

nie mozna tlumaczyc takiego zachowania silnika, iz "to taki [...] gdzie biegi trzeba zmieniac przy 3000 obrotow".

zaden silnik nie powinien sie dlawic przy delikatnym ruszaniu.

ja tam zaden spec nie jestem, ale posiadam dokladnie takowy silnik i nie obserwuje tego problemu w swoim.:)

Opublikowano
Moj moze sie nie dlawi jakos drstycznie ale trzeba do tego umiejetnie podejsc(czasami jak rusze i odrazu puszcze sprzeglo zanim mu obroty nie podskocza to nie ma mocy),przyzwyczaic sie. Na poczatku myslalem ze z 1 nie da sie agresywnie ruszyc ,ale ostatnio sie przekonalem ,ze sie da i to calkiem efektywnie..poprostu to jest benzyna i przy niskich obrotach na jedynce nie domaga przy ruszaniu z miejsca.

http://www.bmwpasja.pl

Nowe foty w galerii

BMW EuroTrip (46 BMW Club Europatreffen )

http://pl.youtube.com/watch?v=R2BJ8VX0qto

Opublikowano
Ja ostatnio miałem problem z duszeniem się samochódu na pierwszym biegu...Problem występował tylko przy ruszaniu na full...Reszta biegów była ok... Dziś miałem troche czasu i obejrzałem gume od przepływomierza...i jak się okazało była pęknięta... skleiłem kropelką to pęknięcie oraz na koniec posmarowałem silikonem do wysokich temp. i jest idealnie... Test zrobiłem na wstecznym i wrzuciłem jedynke i gaz na maxa i już się nie zadusił lecz przepiekł gume :D - nie dokońca bo mokro jest :/
Opublikowano
moze byc problem z wtryskami....jesli masz gas to duze pradopodobienstwo...sprobuj dolac jakiegos specyfiku moze pomoze....