Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, przestała mi działać klimatyzacja, czy coś z tych błędów można wywnioskować?

Screenshot-20230519-135849.jpg

Jeden gość sprawdzał i powiedział, że nie ma w ogóle czynnika, jeśli ktoś byłby w stanie cokolwiek powiedzieć na temat tych błędów to byłbym wdzięczny. Wolałbym jechać jakoś przygotowany żeby nie zostać zrobionym w konia :)

Dodam, że po uruchomieniu auta wiatrak chodzi przez 1min-2min, wyczytałem, że może to być wina czujnika.

• Moderatorzy
Opublikowano

Masz jednocześnie błąd za wysokiego i zbyt niskiego ciśnienia.

Oba są aktywne?

spacer.png

Opublikowano
W sensie? Po wykasowaniu wszystkiego pojawiają się od nowa jeśli o to Ci chodzi.
  • Moderatorzy
Opublikowano
Masz jakiś interfejs, żeby podłączyć się i sprawdzić ciśnienie w układzie klimy?

spacer.png

Opublikowano

Masz jakiś interfejs, żeby podłączyć się i sprawdzić ciśnienie w układzie klimy?

Mam vlinker i bimmertool, musze pogrzebać czy jest tam taka opcja w ogóle.

• Moderatorzy
Opublikowano
Raczej nie. ISTA na pewno pokazuje, inpa pewnie też. Chyba w IHKA.

spacer.png

Opublikowano
Pojechałem do swojego mechanika, potwierdziło się to, ze wgl nie ma czynnika w układzie. Nabił powietrze, poczekaliśmy, nic nie zeszło więc nabił czynnik, maszyna sprawdziła szczelność i było wszystko w porządku, parametry także w porządku, olej wbił z kontrastem żeby w razie czego było widać. Zastanawia mnie dlaczego tam było 0 czynnika. Auto mam od kwietnia 2022, w tamtym roku działała klima.
Opublikowano

Nabił powietrze? Kurde to azotem się sprawdza.

Czynnika nie było bo wystąpiła nieszczelność.

Maszyna do końca prawdy nie powie - zrobi próżnię, potrzyma chwile i finał.

Wystarczy ze będzie nieszczelny zaworek ten do którego podpina się węże od „maszyny” i już tego nie znajdziesz.

Możesz mieć nieszczelną sprężarkę - kiedy stoi jest szczelnie, w momencie pracy puszcza czynnik bokiem.

A, po „nabiciu” powietrzem, powinien osuszacz wymienić