Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Mam problem ze skrajnie prawym nawiewem od strony pasażera. Raz na jakiś czas zaczyna świergotać - czasem tak, czasem nie - ale jeśli się pojawia to już w trakcie konkretnej trasy nie przestaje. Próbowałem przedmuchać klimę ale bez efektu - może ktoś z Was miał podobny problem? Albo podejrzewa o co chodzi?

Dołączam filmik (może trzeba trochę pogłośnić audio, żeby było słychać).

https://drive.google.com/file/d/1XCRIWtb69cnkeDIiHEqR0tsi2KxYGQLR/view?usp=sharing

Auto to F30 330i xDrive LCI 2017

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdź lub napełnij gaz w instalacji klimy- niski stan gazu daje podobne dźwięki .
"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
Mam podobny problem , klimatyzacja napełniona . Jak masz ustawiony przycisk AUC/ zamknięty obieg powietrza ?
Opublikowano
On 5/21/2023 at 1:11 PM, malysz1976 said:

Sprawdź lub napełnij gaz w instalacji klimy- niski stan gazu daje podobne dźwięki .

Dzięki za tipa - nawet z jednej strony tylko? W sumie czuć mniejszy podmuch w tamtym miejscu - widziałem też, że często jest usyfiony z tamtej strony wlot powietrza (u innych)

Opublikowano
On 5/22/2023 at 3:42 PM, jacek21 said:

Mam podobny problem , klimatyzacja napełniona . Jak masz ustawiony przycisk AUC/ zamknięty obieg powietrza ?

Na powietrze z zewnątrz (żadna z diod się nie świeci). Dodatkowo zauważyłem, że jak jadę po nierównym terenie to wiatraczek się odłącza na chwilę jakby.

Opublikowano

Po wyjęciu dmuchawy, wyczyszczeniu i nasmarowaniu problem wydaje się zniknął. Tak czy siak problemem była dmuchawa, jeśli długofalowo nie pomoże smarowanie, to pewnie będzie trzeba wymienić.

Zrzut ekranu 2023-06-3 o 15.22.01.png

• 1 rok później...
Opublikowano
W dniu 3.06.2023 o 15:23, mailarz napisał(a):

Po wyjęciu dmuchawy, wyczyszczeniu i nasmarowaniu problem wydaje się zniknął. Tak czy siak problemem była dmuchawa, jeśli długofalowo nie pomoże smarowanie, to pewnie będzie trzeba wymienić.

Zrzut ekranu 2023-06-3 o 15.22.01.png

Cześć, czy smarowanie dmuchawy załatwiło sprawę u Ciebie ostatecznie czy problem wrócił? Mam dokładnie takie same dźwięki jak u Ciebie.