Skocz do zawartości

Wtyczka przepustnicy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej rozbierałem przepustnicę w e91 n47 i zauważyłem, że wtyczka w jednej z czterech dziurek nie ma pinu. Raczej to nie powinno być puste gniazdo? tylko powino to wyglądać jak w pozostałych trzech. Pytanie jak to teraz naprawić? Wystarczy samego pina wcisnąć?

https://drive.google.com/file/d/11RgpWkGufr0p5e3hqm48kyIUuMwGxV8K/view?usp=sharing

Edytowane przez Koperpl

Opublikowano
  • Autor
Okej, okazuje się że we wtyczce idą tylko 3 kabelki. Więc po co są 4 piny w przepustnicy? Dodatkowo myślałem, że przepustnica powinna pracować w zależności od obrotów, a u mnie tylko się otwiera i potem zamyka jak wyłączam auto.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Tak ma być. Sa tylko trzy piny. Masa, zasilanie i sygnal z DDE. W dieslu to bardziej klapa gasząca, niż przepustnica, żeby nie telepalo silnikem przy gaszeniu. Nie wiem co sie dzieje podczas wypalania DPF, ale wymagana jest sprawna. Inaczej procedura nie ruszy. Nie ma znaczenia przy zwyklej jeździe. Musi być otwarta, bo jak zasłonisz dolot to auto zgaśnie.

Kodowanie, Konwersja aut na EU z każdym systemem. NCD2. Aktywacja Carplay, Android Auto, usług online.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Tak ma pracować przepustnica w dieslu.

Przy wypalaniu klapa się przymyka a w pozostałych sytuacjach działa bardziej jak klapa gasząca.

spacer.png

Opublikowano
  • Autor
Okej, dzięki tak myślałem, że to bardziej klapa gaszaca niż przepustnica.