Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więc tak, zamówiona została szyba Nordglass, jeszcze do nich nie przyszła więc jutro tam pojadę i spróbujemy to naprawić miejscowo. Odprysk jest oddalony o 10.5cm od krawędzi szyby więc różnie może być z tą naprawą, trzymam kciuki że się uda i że zamiast wymieniać, zostanie to po prostu naprawione.

Gdyby jednak nie było możliwości naprawy no to po majówce ma przyjść szyba NordGlass i chcą ją wstawić zamiast oryginału. Gość z warsztatu mówi że i tak zawalczył bo z ubezpieczalni chcieli zamówić jakiegoś chińczyka :shock:

Opublikowano
Mi też strzeliła szyba od kamienia tydzień temu. Ale Allianz i ubezp na częsciach OEM i Serwis ASO więc u mnie nie ma problemu. Będzie oryginał.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nordglas - no coz , dzieki wolałbym juz chyba chinczyka. Dziwie sie czasem dlaczego ludzie nie czytaja warunkow ubezpieczenia. Przeciez po to jest opcja naprawy na oryginalnych czesciach. Naprawiaj ori , zaplac nawet z kieszeni bo pewnie to i tak bedzie tansze niz utrata znizki a i nie bedziesz mial historii „szkod” na aucie.
Opublikowano
Nordglas - no coz , dzieki wolałbym juz chyba chinczyka. Dziwie sie czasem dlaczego ludzie nie czytaja warunkow ubezpieczenia. Przeciez po to jest opcja naprawy na oryginalnych czesciach. Naprawiaj ori , zaplac nawet z kieszeni bo pewnie to i tak bedzie tansze niz utrata znizki a i nie bedziesz mial historii „szkod” na aucie.

Ja wymienialem szybę raz z AC w 2021 oraz dwie szyby w 2022 roku. Nie mam ochrony zniżek AC, kupuje w salonie BMW bez pytania czy mam zniżki czy nie, a kwota za pakiet wynosi miedzy 3800-4200 co roku. Krotko mowiac, wymieniam szyby w aso z AC, a kwota za polise się nie zmienia. Nie ma co się bać utraty zniżek uważam.

Opublikowano

W końcu została zrobiona naprawa żywicą za 100zł , została delikatna gwiazdka którą widać gołym okiem natomiast w warsztacie zapewniali że pęknięcie po takiej naprawie nie powiększy się.

Zostaje zatem oryginalna szyba w samochodzie, nordglassa odwołałem.

Przy następnej sytuacji gdy kamień strzeli w szybę zgłaszam z AC i wymieniam szybę na ori. Póki co jeżdżę jeszcze z tą szybą którą mam od nowości.