Skocz do zawartości

[E87] ABS i żółty wykrzyknik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Od niedawna po przejechaniu paru km wyświetla się ABS oraz żółty wykrzyknik ze strzałką w okół. Czym może to być spowodowane? Czytałem, że może być problem z wyważonymi kołami lub wymianą klocków. Co o tym myślicie? Dodam, że po zgaszeniu samochodu i przejechaniu paru metrów komunikaty znikają. Pojawiają się czasami na nowo.

Opublikowano
Mi to wygląda na problem z czujnikami ABS i pierścieniami na półosiach. Miałem podobnie.
Opublikowano
  • Autor
A podpinałeś pod kompa?

Jeszcze nie podpinałem. Jak się pojawi znowu to wtedy zobaczę.

Mi to wygląda na problem z czujnikami ABS i pierścieniami na półosiach. Miałem podobnie.

Idzie rozpoznać który wtedy padł?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Na kompie nie znika. Nawet jak na desce nie bledu, to w module sie juz zapisał. Podepnijngo pod sprzet diagnostyczny pod BMW.

W bledach bedzie napusane co nie działa.

Kodowanie, Konwersja aut na EU z każdym systemem. NCD2. Aktywacja Carplay, Android Auto, usług online.

Remote Start w autach EU oraz USA benzynowych z BDC3.

Opublikowano
To nie jest do końca tak, że on padnie i wystarczy go wymienić. Dopadło go po prostu życie, trochę syfu, błota i takie cyrki się dzieją. Chociaż im cieplej się robi to problem się nasila. Zobacz filmiki na YT ABS/ESP w bmw. Możliwe, że coś Ci podpowie.
Opublikowano
  • Autor
Dziękuję wszystkim za pomoc i doradzenie w tej kwestii. Nic innego nie pozostaje jak oddać auto do specjalisty.