Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam problem z EWS, e46 2001 M54b22, rozrusznik kręci, ale nie odpala, sprawdzałem również czy ruszy na plaku, brak reakcji. Kupiłem kabel jak na zdjęciu, w INPA mam błąd EWS, natomiast przy próbie synchronizacji, mam komunikat IFH-0009. Nie mam okrągłego złącza pod maską (albo źle szukam). Adapter ma trzy położenia przełącznika, czy ktoś się orientuje, na której pozycji powinien być przełącznik w tym przypadku? W innych miejscach, czytałem o lutowaniu pinów, a od sprzedającego nie dostałem żadnych wskazówek. Z góry dzięki.

INTERFEJS-INPA-2K-DCAN-OBD2-DO-BMW-E-E36-E46-E60

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przynajmniej u mnie jest w położeniu skrajnie w prawo, ale to nie wyznacznik. Skoro się połączyłeś i odczytałeś błąd z silnika to znaczy że działa, spróbuj się połączyć z modułem ews i odczytaj błędy.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
  • 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pewnie posypał się ews, to powszechna sprawa. Używka i zrobienie klona Twojego powinno rozwiązać problem.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.