Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

W G30 mam alarm, bo sprawdziłem po vin i w lusterku po zamknięciu pojazdu miga czerwona dioda. Chciałbym jednak zapytać dlaczego po zamknięciu pojazdu nie ma charakterystycznego dźwięku "pik, pik". Da się go jakoś włączyć?

Opublikowano
Witam

W G30 mam alarm, bo sprawdziłem po vin i w lusterku po zamknięciu pojazdu miga czerwona dioda. Chciałbym jednak zapytać dlaczego po zamknięciu pojazdu nie ma charakterystycznego dźwięku "pik, pik". Da się go jakoś włączyć?

Ta, włączasz sygnalizacje dźwiękową w menu.

Pozdrawiam

Maciek

Opublikowano

Jest na pewno no gdzieś to widziałem, ale już nie pamiętam.

Chyba przy Otwieranie drzwi.

Ale: była tam informacja że w niektôrych krajach to zabronione.

Pytanie: czy masz ustawiony kraj Polska? Dla innego kraju może być niedostępne.

Opublikowano

Gdzie mam mieć ustawiony kraj? Język menu mam Polski a w menu z lokalizacją, że jest udostępniana. Przejrzałem znowu menu i tego nie widzę, jak wchodzę w drzwi to mam tylko to co na zdjęciu poniżej.

https://zapodaj.net/35db97d2f5c09.jpg.html

Dziwny tylko jest fakt, że po vin jest w wyposażeniu alarm fabryczny i w lusterku po zamknięciu pali się czerwona dioda lusterku, a gdy zamknąłem samochód z otwartą szybą i włożyłem rękę do samochodu to nic się nie dzieje.

Opublikowano

G05 z USA a g30 salon Polska. Nic nie robił z alarmem, było powiadomienie od samego początku.

U siebie sprawdziłem jeszcze raz. Zostałem w samochodzie, zamknąłem go i otworzyłem drzwi, odpaliłem. Alarm się nie włączył. Co może być nie tak? Możliwe, że alarm jest, ale nie działa?

Opublikowano

Miałem na myśli tą funkcję:

Po jej odhaczeniu gdy zamykamy pojazd na klucz to słychać jedno piknięcie.

Ale to chyba niekoniecznie jest powiązane z alarmem. Może być to sygnalizacja że auto zostało zablokowane

0df76db37aae.jpg