Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jak sprawdzić ktory model posiada GPF/OPF?

Albo od którego roku są stosowane w kazdym aucie BMW?

Głownie chodzi mi o model m340i

Z gory dzieki za info :cool2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Samochody z filtrem cząstek stałych można rozpoznać po wężu podciśnienia, który jest zainstalowany na filtrze, a także po opcjonalnym wyposażeniu 1DE lub 1DF exhaust emissions standard.

Filtr cząstek stałych jest standardowym wyposażeniem modelu M340i xDrive od marca 2022.

Edytowane przez Borsuczek
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
:shock:

Myślałem ze auta z 2019 nie maja tego GPF a skoro Ty masz w tym roczniku to już nie wiem :shock:

No niestety mam i mialem juz rowniez przez niego check wywalony na desce bo podobno sie nie wypala jak masz wypieta wtyczke i wiecznie otwarta klape wydechu (gdzies to opisywalem). ASO mnie olalo straszac utrata gwarancji ale przejechalem juz 2k i nic sie nie dzieje (oczywisice wpialem wtyczke do klapy wydechu). :)

Opublikowano

Ja w końcu się skusiłem na nowy mid pipe czyli rura między downpipe i końcowym wydechem, rura bez Gpf'a i rezonatora, na razie żadnych błędów ale i tak wepne dokładkę do oszukania sensoru w razie gdyby.

Komputer na razie myśli że gpf jest czysty to od razu widać i słychać: na Eco auto prawie zawsze się gasi na postoju

A wydech w końcu "brzmi"