Skocz do zawartości

Tylne tarcze BMW Ori ponad 250 kkm?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziś zdemontowałem tylne tarcze z E61 LCI 2007r. Jakież było moje zdziwienie, jak na tarczy znalazłem datę 03.07 i logo BMW. Czy to możliwe, że tylne tarcze wytrzymały przebieg 255 000 km?

Bicie praktycznie na 0,01 i 0,00mm. Zużycie mocno ponad normę - minimalnie może być 18,4mm a było 16,5mm. Dobrze, że klocki miały jeszcze sporo "mięsa". Pewnie jeszcze chwila i tłoczek by poleciał w przestrzeń ;-). Co sądzicie możliwe to?

Opublikowano

Chyba nie ma co wątpić jak jest taka data :)

Kiedyś tarcze spokojnie wytrzymywały ze 3-4 wymiany klocków a dodatkowo najwidoczniej ktoś także robił trasy :)

Tłoczek nie wypadnie tak szybko. Cieńsze tarcze szybciej sie krzywią i jak zardzewieją to grozi pęknięciem tych połączeń gdzie odprowadzane jest ciepło

Opublikowano
  • Autor
To chyba wychodzi, że nikt nie skręcił licznika. Tyle się o tym słyszy. A o ile ciężko mi było uwierzyć, że tarcze mogą wytrzymać "ćwiartkę". To chyba 350 by nawet Ori BMW nie wytrzymały.

Edytowane przez Ryś Stepowy

Opublikowano
  • Autor
Celne spostrzeżenie, auto jest z Italii, w kraju od 19 roku.
Opublikowano
Jest to możliwe sam mam marzec 2007, już lift tarcze przód 348 tył 345 i tylne też są Ori, wiele zależy od stylu jazdy, no i skrzynia, w manualu hamulce mniej się zużywają
Diagnoza n53/n43 info pw