Skocz do zawartości

Potrójny sygnał dźwiękowy przy uruchomie (nie chodzi o memo)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam!!! jestem tu nowy. Moje auto to bmw e39 3.0 TD. Szukałem na forum odpowiedzi na moje pytanie j.w. ale nie moglaem znaleźć. A chodzi o tajemniczy potrójny sygnał który pojawia się po przekreceniu kluczyka w pozycje zapłon.(nie jest to sygnał memo przed pełną godziną) Zdarza się to mniej więcej przy co drugim uruchomieniu auta. Czasem jest jeden za drugim (pik pik pik, przerwa 1 s pik pik pik). Jesli ktos wie co to moze oznaczac bardzo prosze o odpowiedz. :(
Opublikowano
Wydaje mi sie, że jest to informacja o niskiej temperaturze. Jeżeli temperatura jest 3 stopnie i nizej to przy uruchamianiu są właśnie 3 sygnały. Pozdroo
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Może masz dołozony alarm lub imobilaizer, może jakaś funkcja antynapadu.

UIHZ9556.JPG

• Członkowie klubu
Opublikowano

Moim zdaniem zgłasza się jakieś urządzenie zewnętrzne - domontowane do Twojego BMW

Zlokalizuj skąd to piszczy - i porozbieraj te elementy

Zwykłe info BMW oświadcza gongiem i innych sygnałów w BMW nie spotkałem .

Może masz czujnik cofania , jakąś nawigacje , dodatkowy zegarek , istalację gazową ,DVD , info o światłach ,nieorginalne radio lub etc.

Marcosz napisał i ja o tym od razu też pomyślałem , że pikanie daje alarm lub immobilizer - mogą być porozłączane - tzn istniały kiedyś ale ponieważ zawodziły i są przełączone - ustawione na stan uśpienia .

Szukaj po dźwięku .............i tyle

Mario

:D