Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie do osób które posiadają BMW 116i. Czy wszystkie tak mają, że zaraz po odpaleniu wpadają na wysokie obroty? 1500-1800rpm. Występuje to tylko po odpaleniu tak jakbym dodawał gazu przy odpalaniu. Później spada do 1000 czy w tych granicach.

Na silniku który nie jest rozgrzany.

Opublikowano

Brak jakichkolwiek błędów. Zawsze pierwsze odpalenie na zimnym powoduje, że silnik wchodzi na wysokie obroty, a poniżej spada. Tak jakby ktoś miał lekko gaz wciśnięty.

Ostatnio mam inny problem, ponieważ stuka mi coś w silniku po rozgrzaniu. Gdy jest zimny wszystko jest super, a gdy osiągnie swoją temperaturę słyszalny jest stuk, taki w dole silnika. Zastanawiam się co to może być...

Rozrząd raczej nie, bo wymieniany nawet nie 1000km temu.

Chociaż zastanawiam się czy to nie Napinacz...

Może uda mi się to nagrać i wrzucę filmik.

Przyznam, że problem wystąpił tak jakby po wymianie rozrządu. Chociaż też może być to powiązane z jaką na trzech garach po tym jak cewka zapłonowa mi padła na odległości 25km

PS. Czy uwalona poduszka może mieć podobne objawy?