Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam e61 2008r 535d.

Od czasu jak kupiłem auto tempomat nie działał i poprzedni właściciel też się tym nie zajmował. Nie wyskakuje żaden błąd ani też nie ma żadnej reakcji gdy chce go włączyć. Sprawdziłem na komputerze wyposażenie i jest zakodowany tempomat z funkcją hamowania czyli taki jak w wyposażeniu. Ma ktoś może pomysł jak się za to zabrać ?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)
Spróbuj przekodować moduł pustym plikiem man w NCS. Pamiętaj tempomat jest powiązany z innymi modułami w samochodzie wystarczy że szwankuje DSC lub ABS tempomat nie zadziała. Edytowane przez hambo
Opublikowano
Tempomat nie ma bezpieczników w tych autach. Jeśli wszystko jest poprawnie zakodowane a działać nie chce trzeba naprawić sterownik silnika poprzez zrobienie porządku w pamięci eeprom.
Opublikowano
Ma bezpieczniki nawet przekaźnik ma. Bezpieczniki 70 i 84 są od aktywnego tempomatu, a autor właśnie ma taki tempomat.
Opublikowano
W przypadku aktywnego to się zgodzę. Nie wczytałem się namiętnie w opis. Zwracam honor :D