Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam problem w swoim aucie z falujacymi obrotami zarowno na gazie jak i na benzynie. Problem znika kiedy nagrzeje sie silnik. Wiem ze temat byl poruszany 1000razy..i na jego temat wiem chyba juz wszystko. Wydaje mi sie ze przyczyna mojego problemu jest przeplywomierz. Mam do Was wielka prosbe! Czy zna ktos sposoby jego regeneracji? Niby nie jest to trudne a przynosi efekty. Temat niby jest popularny lecz ja nic nie moglem znalezc w jezyku polskim o owej regeneracji. Prosze o konkretne instrukcje! Dzieki sliczne!

P.S.

A moze wcale nie jest to przeplywomierz tylko cos innego stwarza problem z falujacymi obrotami?

Opublikowano
mam u siebie taką samą przypadłość!!! i przepływomierz wymieniłem 3 razy i nic!!! jaki masz silnik może masz przepływomierz drutowy to nie zregenerujesz go!
Opublikowano
Prawde mowiac to nie mam zielonego pojecia jaki przeplywomierz mam..ale chyba drutowy.Myslalem ze oba mozna zregenerowac? Moje beu to e36 316i z silnikiem M40 B16.
Opublikowano
Prawde mowiac to nie mam zielonego pojecia jaki przeplywomierz mam..ale chyba drutowy.Myslalem ze oba mozna zregenerowac? Moje beu to e36 316i z silnikiem M40 B16.

Moze jakies druty masz w tym przeplywomierzu :P

Ale na pewno masz klapkowy!

obiektywny

Opublikowano
Gaz tutaj nie jest powodem problemu poniewaz problem wystepuje zarowno na benzynie jak i gazie. Nawet bym powiedzial ze na gazie chodzi lepiej! Stawiam na przeplywomierz poniewaz po odlaczeniu go, silnik zaczyna jakby rowniej pracowac.
Opublikowano
Gaz tutaj nie jest powodem problemu poniewaz problem wystepuje zarowno na benzynie jak i gazie. Nawet bym powiedzial ze na gazie chodzi lepiej! Stawiam na przeplywomierz poniewaz po odlaczeniu go, silnik zaczyna jakby rowniej pracowac.

To nie jest sposob!!

Pojedz na sprawdzenie kompa i juz!

Pewnie bardzo sie zdziwisz :)

pozdrawiam

Opublikowano

u mnie przyczyną falowania obrotów była przepływka

na benzynie falowały obroty bardzo mocno , często silnik gasł , ma gazie było lepiej ....

po wymianie przepływki jest OK :)

przepływke miałem SIEMENSA na drut

pozdrawiam

Opublikowano
a przepływke miałeś skąd? od naszego kolegi ...........

za b dobre pieniądze wyglądała jak nowa :D

tak tak, przepływka super ....

marek760i , dzięki tobie później osiwieję , bo skończyły mi sie nerwy z powodu falowania i gaśnięcia silnika przy dojeżdzaniu do swiateł

dzięki jeszcze raz i pozdrawiam :)