Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam takie pytanie czy istnieje ikona która uprzedza o przegrzaniu silnika?

W sobotę miałem taką sytuacje ze rozerwało mi króciec, wyskoczył błąd o niskim stanie płyny chłodniczego, byłem w takim miejscu w którym nie mogłem się zatrzymać, przejechałem Ok 700 metrów i dopiero wyłączyłem silnik. W e60 niestety nie ma wskaźnika od temperatury płynu, dlatego zastanawiam się czy istnieje jakikolwiek komunikat o przegrzaniu.

Opublikowano
Pojawia sie komunikat najpierw żółty a potem czerwony o przegrzaniu. Nie pamietam dokładnie jak brzmi, ale jest. Miałem dwa razy padnięta elektryczną pompę wody i sie pojawiał...
Opublikowano
700m to jest nic. Ja kiedyś przejechałem 10km w środku lata z bardzo niskim poziomem płynu i nic się nie zaświeciło. Do tej pory nie wystąpiły żadne usterki w związku z tym.
Opublikowano
Właśnie jest taki problem ze mam włożony android, ale żadnego dźwięku nie słyszałem a na desce wyświetlił się błąd od płynu chłodniczego i nic więcej. Dziękuje za pomoc uspokoiliście mnie!