Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siemka

Nie dodałem w zamówieniu G31 opcji 'Pakiet akcesoriów do bagażnika' i teraz mam problem bo nawet haczyka nie ma.

Macie pomysł czy da się doposażyć w siatki boczne czy jakiś haczyk ? Jakies wasze rozwiązania ?

Polecacie jakieś akcesoria ?

Opublikowano

Oryginalne haczyki można kupić jako część zamienna, jak przeszukasz forum w temacie "Zakup G30,G31,F90 porady, opinie, porównania" to pewnie znajdziesz PN.

Ja kupiłem chowane haczyki od Mazdy 6 - dostępne na znamy portalu jako "Zaczep torby haczyk bagażnika Mazda OE GHP96956X02".

Do tego kupiłem siatkę boczną na innym znanym portalu z Chin.

Haczyki zamontowałem po obu stronach, gdy są złożone, mogę postawić pionowo półkę podłogi a następnie zablokować ją haczykami. W ten sposób dzielę sobie bagażnik na pół aby mniejsze przedmioty nie latały po bagażniku.

0bf977c9639b.jpg

535d34fbe2cb.jpg

eba2b6df9f92.jpg

Opublikowano

Dużo było zabawy z montażem tych haczyków od Mazdy? Też je kupiłem, ale jak zobaczyłem ile materiału jest do wycięcia w boczku, to jakoś odpuściłem temat, bojąc się o to, że haczyk nie będzie się dobrze trzymał.

Z siatkami też jest lipa, bo rzepy nie trzymają się wykładziny boczków. Widzę, że po prostu dałeś je na wkręty?

Opublikowano (edytowane)

Też jestem ciekaw, bo u mnie też oczywiście brakuję :duh:

Do tej siatki to może soś takiego by było dobre, z Ali oczywiście: )

1297298447-437316812.jpeg

Ewentualnie jako haczyki nz zakupy, a może ktoś takich używa?? Coś takiego ?

1088310024-210851852.jpeg

1227515796-1848841825.jpeg

Te bolce chyba wchodzą w oryginalne otwory.

1302066239456698538.jpeg

Edytowane przez mimoon
Opublikowano
Dużo było zabawy z montażem tych haczyków od Mazdy? Też je kupiłem, ale jak zobaczyłem ile materiału jest do wycięcia w boczku, to jakoś odpuściłem temat, bojąc się o to, że haczyk nie będzie się dobrze trzymał.

Z siatkami też jest lipa, bo rzepy nie trzymają się wykładziny boczków. Widzę, że po prostu dałeś je na wkręty?

Siatki mają rzepy które w tym aucie zupełnie nie kleją się. Boczki bagażnika są wykonane z twardego i mocnego materiału, więc ja przykręciłem je na śruby do blachy, samogwintujące. Siatka bardzo dobrze spełnia swoją funkcję.

Co do haczyków - trzeba umieć wyciąć dosyć precyzyjnie prostokątny otwór w boczku (to samo tyczy uchwytów od Mazdy czy oryginalnych BMW)

Haczyki mają blokujące klipy. Jeśli nie wytniesz zbyt dużego otworu - wystarczy wcisnąć mocno haczyk i uchwyt sam się zablokuje. Ewentualnie jak otwór będzie zbyt duży i klip nie będzie trzymać mocno, to możesz wkleić ten uchwyt.

Jak nie masz narzędzi to możesz nawiercić otwory w czterech rogach planowanego otworu, kupić brzeszczot włosowy do stali i wyciąć prostokątny otwór.

Pewnie zaraz pojawią się głosy, że taka siatka czy uchwyty nie wyglądają jak oryginalne, ale ja mam to gdzieś. Po to kupiłem kombi aby mieć funkcjonalny bagażnik a nie aby chwalić się nim znajomym.

• 2 lata później...