Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Czesc jestem tutaj nowy.Stoje przed wyborem auta BMW czy Golf4.Chce zebyscie mi doradzili co bedzie lepsze tansze w utrzymaniu.Jak jest ze spalaniem tych 2 aut.Jak jest z czesciami .Interesuje mnie kazda informacja z góry dizeki narazie Edytowane przez Dominik90
Opublikowano
Dobrze by było gdybyś podał więcej informacji odnośnie interesujacych cię samochodów. 750i będzie nieco droższa w utrzymaniu ale Compact raczej nie...
Opublikowano

eeeh ... to jeszcze powiedz czy E36 czy E46 (mniemam że E30 chyba odpada skoro porównujesz Golf'a 4) .

No i która wersja silnikowa Golfa ? ... bo jasnowidzów na tym forum chyba jeszcze nie spotkałem :roll:

marnujesz życie jeżeli nie jesteś dobry w tym co robisz
Opublikowano
Raczej chodzi o e36 bo golfa 4 porównywać do e46 to nie ma sensu bo wiadomo że e46 jest lepsze ale mógłbyś napisać więcej szczegółów na temat jakie te auta mają być jakie roczniki i za jakom kasę :8)
BMW- BENDZIESZ MUSIAŁ WYPRZEDZIĆ
Opublikowano
no tak swetra 4 można porównywac tylko do e46 te same lata produkcji.IV vs e46 (lepsze e46) IV vs E36 (przy samochodach prosto z tasmy -originalnych lepiej wypada golf)
Opublikowano
no i zdecydowanie bardziej nowoczesne od e36 wiec jezeli Golfa IV porownywac to tylko do e46...

W ogole dosc dziwny to dylemat - wg mnie mozna rozwazac zakup Golfa IV i Compacta E46. Inne zestawienie nie ma wiekszego sensu. Ewentualnie koncowke produkcji Compacta E36. Wg mnie wybor jest oczywisty :mrgreen:

Opublikowano
Ja miałam podobny dylemat, miedzy 4 a compactem tylko w grę wchodziły inne wersje silnikowe. No i juz dylematu nie mam. Poza tym nie wgłębiając się wystarczy spojrzeć na wykonanie wnętrza, jakość materiałów w BMW jest dużo lepsza.
Opublikowano
Mnie osobiscie golf w srodku sie nie podoba...e36 jest lepsze pod tym wzgledem, mysle, ze pod wzgledem ukladu jezdnego tez by wygralo. Jesli juz chcesz kupowac 318 lub 316, to polecam 318is :)
Opublikowano
Wiadomo, ze BMW nie spala malo, bylo duzo tematow o spalaniu. Moja 318 spala 11-12 przy dynamicznej jezdzie, przewaznie ponad 3krpm. Z czesciami nie jest zle, nie sa drogie, przynajmniej dla mnie...moze dlatego, ze mi sie nic od 2 lat nie zepsulo :D ale to kompletnie nic...